Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.01.2021 6:24:26

Jasně se stavíme proti netransparentnímu korespondenčnímu hlasování!

Jasně se stavíme proti netransparentnímu korespondenčnímu hlasování!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém informujeme, že hnutí SPD ve Sněmovně nepodpoří prodloužení nouzového stavu. Dalším bodem je, že vláda musí podle hnutí SPD volit jednoduché a rychlé metody podpory živnostníků a podnikatelů postižených opatřeními vlády okolo covid-19. Vládní systém očkování nefunguje dobře. Občanům v rizikových skupinách, kteří očkování chtějí, by měl být umožněn rychlý a bezpečný výběr vakcíny. Trváme na dobrovolnosti a odmítáme diskriminaci lidí, kteří se nechtějí nechat očkovat. Prosazujeme zákon proti dvojí kvalitě potravin a podporujeme producenty českých potravin. Netransparentní korespondenční hlasování je další nástroj totalitářů, globalistů a sluníčkářů, jak ovládnout volby, proto se hnutí SPD jasně staví proti němu. Vývoj v USA směřuje k pošlapání demokracie a svobody.

1. Hnutí SPD ve Sněmovně nepodpoří prodloužení nouzového stavu.

Tento týden bude Vláda ČR, celkově již po sedmé, žádat Sněmovnu o souhlas s prodloužením nouzového stavu o dalších 30 dnů z důvodu přijímaných opatření proti koronaviru. Nouzový stav v ČR trvá nepřetržitě od 5. října loňského roku. Vláda hnutí ANO, ČSSD s podporou KSČM měla již 10 měsíců na to, aby reflektovala konkrétní konstruktivní návrhy SPD a předložila do Sněmovny návrhy příslušných legislativních změn, aby nemusel být opakovaně vyhlášen nouzový stav a s ním související omezující plošná opatření, ale zároveň aby situace umožňovala vládě a dalším orgánům státní správy operativně plnit jednotlivá protiepidemická opatření. Některá zdravotnická zařízení kolabují kvůli nedostatku lůžek a odborného personálu a kvůli EU je i nedostatek vakcín pro rizikové skupiny. Nouzový stav ale není možné stále prodlužovat, protože se jedná o stav, kdy jsou plošně omezeny základní lidské svobody a mechanismy parlamentní demokracie a veřejné kontroly účelného hospodaření vlády. Je potřeba ze strany Vlády ČR navrhnout legislativní úpravy možností nasazování vojáků do zdravotních zařízení a zařízení sociálních služeb. Nařizovat pracovní povinnost a výpomoc určitým skupinám obyvatel lze již dnes provádět prostřednictvím hejtmanů, a nikoliv pouze v rámci vládou vyhlášeného nouzového stavu. Je také potřeba důsledně uplatňovat a případně novelizovat zákon o ochraně veřejného zdraví. To jsou důvody, proč prodloužení nouzového stavu při hlasování ve Sněmovně nepodpoříme.

2. Vláda musí podle hnutí SPD volit jednoduché a rychlé metody podpory živnostníků a podnikatelů postižených opatřeními vlády okolo covid-19.

Vláda ČR musí volit jednoduché a rychlé metody podpory živnostníků a podnikatelů postižených opatřeními vlády okolo covid-19. Taková podpora v důsledku podpoří i jejich zaměstnance. Podpora by měla být stanovena bez zbytečné byrokracie a s využitím údajů, které má stát k dispozici. Platí, že kdo rychle pomáhá, dvakrát pomáhá. Například je možné stanovit pomoc procentuálním podílem z rozdílu výše tržeb vykázaných v daňovém přiznání za roky 2019 a 2020. Tento model je aplikován ve vyspělých západních zemích. Jde o rychlou a snadno kontrolovatelnou metodu, která bude správně preferovat podnikatele vykazující a zdaňující své příjmy.

3. Vládní systém očkování nefunguje dobře. Občané v rizikových skupinách, kteří očkování chtějí, by měli být naočkováni rychle. Odmítáme ale diskriminaci lidí, kteří se nechtějí nechat očkovat.

Premiér Andrej Babiš a ministr zdravotnictví Jan Blatný představili minulý týden registrační systém a strategii očkování. Tento materiál přichází jednak v časovém skluzu a je také závislý na dostupnosti očkovacích látek pro definované skupiny obyvatelstva s cílem proočkování minimálně 70 % celkové populace. Podle první fáze má být prováděno v souladu se stanovenou prioritizací nejrizikovějších skupin, tedy skupina seniorů (80+), senioři v zařízeních pobytových sociálních služeb a personál o ně pečující, klienti v domovech pro osoby se zdravotním postižením a odlehčovacích služeb a zdravotníci přednostně poskytující péči pacientům s nemocí covid-19. Schéma je komplikované a pro běžné důchodce bez znalosti internetu těžko pochopitelné. Navíc systém po uvedení do provozu dne 15. ledna v 08:00 hodin po 90 minutách zkolaboval. Občané v rizikových skupinách, kteří očkování chtějí, by měli být naočkováni rychle. Trváme na dobrovolnosti a odmítáme diskriminaci lidí, kteří se nechtějí nechat očkovat. Pokud je ale kvůli EU vakcín nedostatek a nevíme kolik a jakých druhů jich budeme v následujících měsících mít, je logistika a metodika strategie očkování na vodě. K tomu je zároveň potřebný dostatek vakcinačního materiálu (jehly, stříkačky) a zejména kapacit na provádění vakcinací. Ty však ve všech krajích a státních zdravotnických zařízeních nejsou. Klíčovou roli by měli podle názoru SPD hrát zejména praktičtí lékaři, kteří znají své pacienty, mají podmínky pro očkování, a nikoliv vládou vytváření nějakých alternativních paralelních registračních způsobů, když údaje o svých pojištěncích mají např. i zdravotní pojišťovny.

4. Prosazujeme zákon proti dvojí kvalitě potravin a podporujeme producenty českých potravin.

Tento týden, by měla být na pořadu 79. schůze Poslanecké sněmovny v závěrečném schvalování novela zákona proti dvojí kvalitě potravin, jež by měla podle pozměňujícího návrhu SPD zavést i povinný procentuální podíl základních potravin, které se produkují v České republice. Mělo by se to týkat zhruba stovky z více než 15 tisíc druhů prodávaných potravin. Od roku 2022 by muselo být ve větších prodejnách 55 % vybraných potravin z české produkce, následně by poměr rostl o tři procentní body ročně až do roku 2028, kdy by činil minimálně 73 %. Povinný podíl by se měl týkat potravin, které se dají v Česku vyprodukovat. Díky EU se k nám místo potravin vozí často „biologický odpad". Od dob dohody České republiky s EU, kterou si na nás vynutil Brusel, je možné k nám dovážet a našim občanům v supermarketech prodávat jako „potraviny" i věci, které jsou svým složením horší než ty, které se prodávají ve stejných obalech na západě od nás. Novela zákona umožní našim regionálním výrobcům potravin prosadit se lépe na domácím trhu a napomáhá také k udržení zaměstnanosti na českém venkově. Hnutí SPD je jediné, které řeší ukončení dvojí kvality potravin, abychom mohli všichni jíst dobré a kvalitní potraviny za dobré ceny. Zároveň také prosazujeme znovuzavedení závazných státních norem regulujících kvalitu základních potravin.

5. Netransparentní korespondenční hlasování je další nástroj totalitářů, globalistů a sluníčkářů, jak ovládnout volby, proto se hnutí SPD jasně staví proti němu.

Blok ODS, KDU-ČSL a TOP 09 (SPOLU) bude usilovat o mimořádnou schůzi Sněmovny, na níž by se projednávala možnost pro občany v zahraničí volit již v letošních sněmovních volbách korespondenčně. Hnutí SPD tento návrh odmítá. Korespondenční hlasování při posledních prezidentských volbách v USA je jasnou ukázkou hrozby manipulace. Dnes je zřejmé, že náskok Joe Bidena tvoří právě započtení korespondenčních hlasů, které jsou podhoubím pro možnou manipulaci s hlasy. Při posledních prezidentských volbách v Rakousku dokonce musely být výsledky anulovány a musely proběhnout volby nové. Korespondenční hlasování je další nástroj totalitářů, globalistů a sluníčkářů, jak ovládnout volby, i když by lidé ve skutečnosti hlasovali proti nim. Zkušenosti z USA a Rakouska jsou pro nás poučením, že něco takového nesmíme připustit u nás. Proto SPD nepodpoří případnou změnu volebního zákona a zavedení možnosti korespondenční volby, jinak hrozí manipulace s volebními výsledky i u nás. Naši občané žijící v zahraničí mají v současnosti možnost volit na zastupitelských úřadech ČR.

6. Vývoj v USA směřuje k pošlapání demokracie a svobody.

Přípravy na inauguraci 46. prezidenta USA Joea Bidena dne 20. ledna připomínají spíše přípravu na válku. Situace ve Spojených státech je více než vypjatá. Vojáci americké národní gardy se shromažďují v hlavním městě Washingtonu, aby „údajně zabránili" dalšímu pokusu o obsazení Kapitolu či jiných důležitých institucí v hlavním městě. Americká společnost je rozdělena, lidé jsou naštvaní a mnozí nevěří výsledkům voleb, neboť celá situace ohledně prezidentských voleb velmi zapáchá systematickými podvody, zejména při sčítání korespondenčních hlasů v jednotlivých státech. Klíčové budovy jsou ve Washingtonu obklopeny zátarasy, u kterých hlídkují po zuby ozbrojení vojáci, kolem soustavně projíždějí obrněné vozy a nad nimi létají vrtulníky. Internet zaplavují tisíce videí, ale masmédia o tom raději mlčí. Každý, kdo se podílel a podílí na manipulaci voleb, nese zásadní odpovědnost za konec demokracie. Spravedlivé volby jsou zásadní pro existenci demokracie jako způsobu vlády občanů. Cenzura dokonce odstřihla Donalda Trumpa od jeho facebookového a twitterového účtu. SPD je proti omezování svobody slova včetně cenzury sociálních sítí. Vývoj v USA směřuje k pošlapání demokracie a svobody.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama