RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.01.2021 8:36:00

Těžko soudit, která z korupčních "generací" byla víc zničující

Těžko soudit, která z korupčních "generací" byla víc zničující

Komentář na facebookovém profilu k propadu ČR v žebříčku korupce Transparency International

 Portálu idnes se povedl husarský kousek. Ve zprávě o tom, že se naše země dále propadla v korupčním žebříčku Transparency International, se až na jeden případ vyhnula jménu Andreje Babiše. Vládě jeho "protikorupčního hnutí" se přitom podařilo vrátit naši zemi do korupčního prostředí před deseti lety, kdy boj proti korupci ve svém programu rozvinulo.

Přitom je zjevné, že do této temné dimenze naší společnosti přinesla vláda Andreje Babiše dimenzi novou. Možná že ubylo "Stok", ale přibylo případů, kdy stát "kopal" za zájmy vybrané skupiny lidí, v tomto případě za svého premiéra. A úplatkem za tuto činnost ve prospěch jeho konta (které zřejmě úspěšně narostlo) bylo prosté setrvání v pozici, na které člověk pro stát pracoval.

Těžko soudit, která z korupčních "generací" v krátké historii naší republiky byla více zničující, zda gangsterská (někdy pojená s vládou ČSSD, ale nejen s ní), lobbystická (symbolizována přítelem premiéra Topolánka panem Dalíkem či milenkou dalšího premiéra ODS pana Nečase), nebo tato dnešní, kterou nelze nazvat jinak než "Babišova".

Ale vlastně je to jedno, rozhodovat se, zda je horší vražda zastřelením nebo probodnutím, je pro zabitého asi docela nezajímavé téma. Korupce, v jakékoliv formě, rozkládá naši společnost. Poškozuje skoro všechny z nás. Likviduje morálku a důvěru ve společnosti. A pokud je jedním z nejviditelnějších produktů protikorupčního hnutí, měli bychom si z toho vzít ponaučení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama