Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.01.2021 16:07:58

Naše země nutně potřebuje změnu k lepšímu

Naše země nutně potřebuje změnu k lepšímu

KDU-ČSL povede do podzimních parlamentních voleb poslanec Jan Bartošek.


Krajská nominační konference dnes zvolila lidovecké kandidáty pro společnou kandidátku koalice SPOLU (KDU-ČSL, ODS, TOP 09). Pětici zkušených a kvalitních politiků vede stávající poslanec Jan Bartošek z Dačic, doplňují ho Šimon Heller, zastupitel města České Budějovice a gymnaziální učitel v Třeboni, starosta Radomyšle Luboš Peterka, radní ve Veselí nad Lužnicí a projektant Jaroslav Hejl a kandidátku uzavírá František Talíř, 1. náměstek hejtmana Jihočeského kraje ze Zubčic na Českokrumlovsku.

„Do voleb vysíláme silnou sestavu zodpovědných politiků, ale především schopných a pracovitých lidí, kteří již pro jižní Čechy udělali poctivý kus práce. Naše země nutně potřebuje změnu k lepšímu – od neschopnosti a marketingových hrátek současné vlády ke skutečně profesionálnímu řízení a reálné práci,“ říká k volbě místopředseda KDU-ČSL a lidovecký lídr na jihu Čech Jan Bartošek. „Na koaliční bázi už spravujeme Jihočeský kraji a ukazuje se, že se umíme postarat o kraj i o jeho občany. Spolupráce našich stran tady prostě funguje a má výsledky. Věřím tomu, že to voliči ocení a že v parlamentních volbách budeme na jihu Čech atakovat 30 % hlasů a že zde zvítězíme,“ sdělil Jan Bartošek.

Koalice SPOLU na celostátní úrovni aktuálně jedná o sestavě společných kandidátek a zároveň připravuje hlavní programové priority a finální koaliční smlouvu. Ty by měly být zveřejněny během následujících týdnů. V posledních parlamentních volbách získala KDU-ČSL na jihu Čech 5,4 % a jeden poslanecký mandát, v loňských krajských volbách získala koalice Společně pro jižní Čechy KDU-ČSL & TOP 09 10,45%.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama