Ing. Adam Scheinherr, MSc., Ph.D.

  • PRAHA SOBĚ
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2021 5:46:00

Bolehlav pro politiky, zbytečná byrokracie, občané čekají a práce stojí

Bolehlav pro politiky, zbytečná byrokracie, občané čekají a práce stojí

Komentář na facebookovém profilu k plánům na výstavbu Pražského okruhu.

12 ÚKOLŮ PRO SCHEINHERRA

Znáte pohádku 12 úkolů pro Asterixe? Osmým úkolem pro malého Gala je získání speciálního povolení od římských úředníků. Každý z nich pro své razítko potřebuje zase jiné razítko. Vzájemně se podmiňují a po chvíli taky vyvrací. Asterix je posílán odnikud nikam, zmateně pobíhá mezi jednotlivými odděleními, a i když se velmi snaží, úkol se mu nedaří splnit. S lehkou nadsázkou mám občas podobný pocit, když máme v České republice cokoliv postavit. V tomto případě mám na mysli státní investici Pražský okruh, jmenovitě část 511 mezi D1 a Běchovicemi. Než se dá jeden úřední moloch do pohybu, potřebuje několik povolení. Jiné razítko potřebuje stát, jiné kraj a další město. Výsledek? Bolehlav pro politiky, zbytečná byrokracie pro úředníky, občané čekají a práce stojí. Je proto dobře, že stát začne nově vykupovat pozemky pro 511 Pražského okruhu už před získáním územního rozhodnutí.

No jo, jenže já to v průběhu posledních dvou let říkal prvně ministrovi Ťokovi, pak Kremlíkovi a nakonec i premiérovi Babišovi. Praha totiž na rozdíl od státu vykupuje pozemky už ve chvíli, kdy jsou investice zanesené v Územním plánu. Předcházíme tím čistě spekulativním výkupům, které někdo udělá před udělením územního rozhodnutí, a pak požaduje vyšší cenu. Na Ministerstvu dopravy jsem tlačil, ať to začnou dělat jak Praha a urychlí celý proces. Pokud ve finále nebudou pozemky potřeba, vždy jdou využít jinak. Může tam být pole, les, cokoliv, ale hlavní přidaná hodnota je nepřešlapování na místě, než bude mít každý své razítko. V případě 511 jsem proto vyjednal memorandum s Ministerstvem dopravy a docílili jsme toho, abychom mohli začít vykupovat pozemky pro zelené pásy už před územním rozhodnutím. Momentálně finalizujeme přípravy a první nákupy jsou na spadnutí. Je super, že tomu tak bude i u všech ostatních pozemků, ale mohlo to být dřív. Prvně jsem se chtěl zdržet komentáře, ale nedalo mi, tak mi to prosím odpusťte.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama