Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2021 9:15:00

Můžete se těšit na nový bazén s atrakcemi a vyhřívanou vodou

Můžete se těšit na nový bazén s atrakcemi a vyhřívanou vodou

Areál letního koupaliště ve Valašském Meziříčí se v následujících dvou letech dočká řady změn s projektovanými náklady 64,6 milionu Kč.

Tou nejvýznamnější bude vznik nového bazénu s ohřevem vody na místě takzvané bazénové díry. Na svém posledním jednání o tom rozhodli zastupitelé, kteří odsouhlasili také rekonstrukci vstupu do areálu.

Městské koupaliště každoročně hostí v průměru 30 000 návštěvníků. „Zejména v tropických dnech je však kapacita koupaliště často nedostatečná. Řadu let se proto vedou diskuze o využití problematické díry po plaveckém bazénu, který je nefunkční od roku 2006. Loni jsme mapovali možnosti napříč republikou a jednoznačně dospěli k názoru, že nám ve Valašském Meziříčí chybí vodní plocha, kterou by mohla využívat jak mládež, tak starší generace k relaxaci,“ je přesvědčen starosta Robert Stržínek. Aktuálně nabízí koupaliště dvě vodní plochy, z nichž jedna je určena primárně rodinám s malými dětmi a druhou tvoří bazén se šesti plaveckými drahami.

Zastupitelé tak na svém posledním jednání schválili zahájení rozsáhlé investice do areálu letního koupaliště. „Stávající díru vyplní nerezová bazénová vana s hloubkou 1,2 metru doplněná o 16metrovou skluzavku, 75metrový tobogán, vodní atrakce a starší návštěvníci jistě ocení lehátka a sedátka s perličkou. Vodu v bazénu bude ohřívat nová tepelná přípojka a rekonstrukcí projde také vstup do areálu letního koupaliště. Celkově počítáme s projektovanými náklady 64,6 milionu korun bez DPH s tím, že investici bude realizovat naše společnost ST Servis, s. r. o., která je zároveň provozovatelem městských sportovišť,“ přiblížil rozsah investice starosta Stržínek. Zahájení realizace uvedených projektů plánuje radnice během letošního roku s dokončením v roce 2022. „Podle předběžného harmonogramu počítáme s tím, že letos bychom proinvestovali asi třetinu nákladů a zbytek v příštím roce. Věřím, že už v létě roku 2022 budou mít návštěvníci k dispozici nový bazén se všemi atrakcemi a vyhřívanou vodou. Díky tomu se nám mimo jiné prodlouží sezona. Stavební práce se zároveň nijak nedotknou letošního letního provozu,“ nastínila Miroslava Wrzecká, jednatelka městské společnosti ST Servis, s. r. o. a dodala: „Momentálně mají bazény v areálu letního koupaliště kapacitu 320 osob. Díky rozšíření o nový bazén se nám kapacita zvýší na 580 osob a denní kapacita celého areálu z původních 1 600 na 2 300 návštěvníků. Budeme tak moci obsloužit více lidí a nabídneme vyžití všem věkovým skupinám.“ Nový bazén bude mít plochu bezmála 800 m2. Stávající plavecký bazén přitom nabízí 375 m2, ten rekreační 585 m2 a dětské brouzdaliště 100 m2.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama