Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.02.2021 10:06:35

Vích (SPD) Je ministerstvo zdravotnictví kompetentní?

Vích (SPD) Je ministerstvo zdravotnictví kompetentní?

Vládní opatření nefungují, lidé je už nerespektují, jsou tu nakažlivější mutace koronaviru. Ministerstvo je zcela bezradné, žijící ze dne na den, řízení nekompetentní. Vláda chce ještě přitvrdit a zamezit pohyb mezi kraji. Tudy ale cesta nevede.

Polovina krajů je na 5. stupni, PES už ale nikoho nezajímá. Přitom před měsícem to byl otvírák každých večerních zpráv s dovětkem, aby si každý mohl spočítat v jakém stupni jaká omezení budou platit. Jenomže nic z toho neplatí, navíc se v něm obden mění podmínky a ohýbá se to podle potřeby. Vždyť se v těch opatřeních nevyzná už ani sám ministr Blatný. Situace není dobrá, dále se zhoršuje a vládní opatření pozbyla smyslu, protože je prý občané porušují. Navíc strach z dalších mutací a jejich šíření v kombinaci s přeplněnými nemocnicemi a nedostatkem vakcín klidu nepřidá. Vakcína Sputnik je ale prašivé slovo, protože je z ošklivého Ruska. Zatímco EU, která je hlavním viníkem nedostatku vakcín pro své členské státy, je velebena a mohou za to dodavatelé a výrobci vakcín. Premiér Babiš včera přiznal, že jsme měli jít Maďarskou samostatnou cestou nákupu vakcíny Sputnik již dávno. Přitom v SPD to tvrdíme již dlouho. Rizikovým skupinám, anebo těm, co se chtějí očkovat, je potřeba urychleně zajistit dostatek vakcín a naočkovat je v řádu stovek tisíc denně. A ty ostatní z nás nechat žít, protože stejně se dříve nebo později prostě většinově promoříme (mám to již za sebou). Takhle nás prostě čeká stejné léto jako vloni a nedej bože i podzim. Pokud se bude opakovaně prodlužovat nouzový stav, lidé budou opatření porušovat čím dál tím více. Nelze se jim divit pokud by i vyšli do ulic. Oni sedí doma s dětmi a papaláši se schází po hospodách, hotelech a restauracích, policisty nevyjímaje. Je to prostě všechno moc dlouho a stále není vidět pomyslné světlo na konci tunelu. Přitom ale stačí upravit pár zákonů a nouzový stav plošně být nemusí. Takhle je to ale pro vládu pohodlnější a může nakupovat bez nutnosti vyhlašování výběrového řízení. A o to asi jde.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama