MUDr. Martin Kuba

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.02.2021 12:28:00

Naše OČKO už jsme zatížili a viděli ho v chodu

Naše OČKO už jsme zatížili a viděli ho v chodu

Seznámit se s fungujícím systémem vysokoprůtokového očkovacího centra a třeba i načerpat nějakou inspiraci. S takovým cílem navštívil jižní Čechy hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

 V pavilonu T1 na českobudějovickém výstavišti ho v pátek 5. února prostorem OČKOcentra provedl a s celým systémem očkování seznámil jihočeský hejtman Martin Kuba spolu s ředitelem českobudějovické nemocnice Michalem Šnorkem. Všichni zúčastnění si vyměnili zajímavé postřehy z dosavadního průběhu očkování a shodli se, že jeho dalšímu pokračovaní z pohledu obou krajů nic nebrání. Jediné, co chybí, je dostatek vakcín.

„Jihomoravský hejtman se byl podívat na fungování našeho OČKA. Chtěl vidět, jak je postaveno a jak funguje, protože připravují stejný systém na jižní Moravě. Tak jsme si vzájemně vysvětlovali, jaké máme zkušenosti. Myslím, že to pro něj bylo přínosné, protože mohl zjistit, jak to v reálu funguje,“ uvedl hejtman Kuba. „Máme výhodu v tom, že naše OČKO už jsme zatížili a viděli ho v chodu. Máme tak poměrně vychytané zásadní body, které rozhodují o tom, jakou rychlostí budou lidé celým procesem očkování procházet,“ dodal Kuba.

Právě praktické postřehy z procesu očkování považuje hejtman Grolich za přínosné. „Vždycky je dobré se podívat na to, co funguje a načerpat inspiraci. Jsou tady zajímavě vymyšlená místa, která u nás vnímáme jako problematická. S kolegy budeme řešit, zda bude možné upravit náš systém podle toho jihočeského,“ uvedl hejtman Grolich s tím, že Jihomoravský kraj připravuje 7 očkovacích center, která doplní již fungující centrum na brněnském výstavišti. „Počítáme, že do konce února budou hotova a v průběhu března už by se zde v závislosti na počtu vakcín mohlo očkovat,“ uzavřel Grolich.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama