Jiří Čunek

ANO křesťanským hodnotám
  • KDU-ČSL
  • Vsetín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.02.2021 8:38:00

Je něco shnilého ve státě českém

Je něco shnilého ve státě českém

Komentář na faceebookovém profilu k zrušení části volebního zákona Ústavním soudem

 Ohledně nadcházejících sněmovních voleb se roztočila obrovská politická hra. S klasikem mám chuť říct: je něco shnilého ve státě českém.

Je to smutné, ale zvykli jsme si na to, že v předvolebním čase se strany uráží, obviňují, lžou a my to bereme jako kolorit voleb. Když byla předvolební kampaň za námi, věřili jsme, že způsob a výsledek voleb nikdo neovlivňuje.

Teď je vše jinak. Nejprve pan prezident všechny překvapil tím, že určil tak brzy termín voleb. Pak dokonce napsal dopis Ústavnímu soudu s upozorněním, že jeho rozhodnutí přichází do volební kampaně, kterou on odstrartoval.

Až teď nám došlo proč to udělal. Z ÚS byl jistě informován, že bude změněn volební systém, který s V. Klausem vytvořili. Proto uspíšil vyhlášení termínu voleb v naději, že se ÚS lekne, své rozhodnutí učiní platným až pro další volby a tak pomůže A. Babišovi. Nevyšlo mu to. Myslím, že je to dobře.

Rozhodně není správné v tomto případě útočit na Ústavní soud, že lest pana prezidenta odhalil. Členové hnutí ANO nechť se nerozčilují. Výhod systému si užili a teď mají dost času na férovou soutěž.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama