Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2012 16:00:47

Město Rožnov řeší financování sociálních služeb

Město Rožnov řeší financování sociálních služeb

Financování sociálních služeb ve městě řeší rožnovská radnice. Jedním z dílčích kroků je navýšení částky v grantovém systému města v sociální oblasti o 280 tis. korun.

 Město Rožnov řeší financování sociálních služeb

Financování sociálních služeb ve městě řeší rožnovská radnice. Jedním z dílčích kroků je navýšení částky v grantovém systému města v sociální oblasti o 280 tis. korun.


Od rozhodnutí Ministerstva práce a sociálních věcí o (ne)podpoře sociálních služeb hledá vedení radnice cestu, jak potřebné financování zajistit. „Od prvopočátku jednáme s řadou politiků z našeho regionu. Prvotní snahou je zvrátit rozhodnutí ministerstva a doložit, že jejich vyhodnocení financování služeb je špatné,“ řekla starostka Rožnova, která již několikrát jednala s radní Zlínského kraje pro sociální oblast Taťánou Nersesjan. „Bylo sepsáno memorandum (více zde), kraj schválil podporu Iskérce, o podpoře Domovu Kamarád bude zastupitelstvo Zlínského kraje jednat 14. března a samozřejmě že část služeb bude kryta také z městského rozpočtu,“ doplnila starostka Blinková s tím, že prvním krokem bylo navýšení částky na sociální služby v grantovém sytému města o 280 tisíc korun.

„Jsme ale přesvědčeni, že financování sociálních služeb nemůže Ministerstvo práce a sociálních věcí přesunout na obce. To je naprosto nekoncepční krok v rozporu například s komunitními plány, které obce připravovaly. O to více jsou pro nás nepochopitelné reakce pana ministra, kterého jsme společně s krajem pozvali k osobnímu jednání. Názory obcí jej ale nezajímají, schůzku odmítl,“ netajila své zklamání starosta Blinková s tím, ředitelka o.s. Iskérka Blanka Mikolajková už ministru Jaromíru Drábkovi adresovala otevřený dopis (zde).



Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
mob.: 739 503 636
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama