Marek Vokšay

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2012 16:29:31

Milovník exekutorů má být ústavním soudcem ?

Milovník exekutorů má být ústavním soudcem ?

V poslední době se hovoří o tom, že prezident Klaus prosazuje na pozici ústavního soudce bývalého poslance za ČSSD Zdeňka Koudelku. Už tato angažovanost v případě bývalého socana a tedy ideového nepřítele je podivná.

Ještě mnohem podivnější ale je po zjištění, kdo je vlastně Zdeněk Koudelka zač a co má za sebou....

Pojďme se na něj trochu podívat:

Koudelka je i podle vyjádření bývalých členů ČSSD jedním z těch, kdo jsou navázáni na tzv. justiční mafii ... po svém odchodu z politiky se také hned uklidil na teplé místečko do úřadu nejvyšší státní zástupkyně Vesecké . Kvůli svému napojení na "justiční mafii" byl ze své pozice odvolán ihned po odvolání vrchního státního žalobce Rampuly.

Ani v ČSSD nebyl prý Koudelka nikdy příliš oblíben pro svůj kariérizmus .

Jeho "majstrštykem" je naprosto zbytečné přemístění Justiční akademie ze Stráže pod Ralskem do Kroměříže- Koudelkova domovského přístavu, kde si tak podle některých informovaných zdrojů připravuje do budoucna místo pro své jmenování jejím ředitelem.

Co mi ale nejvíce vadí je skutečnost, že Zdeněk Koudelka společně s exministrem, zuřivým telefonistou a ochráncem katarského prince Němcem předložili a prosadili ve stávající podobě zákon o exekucích a exekutorech, v němž právě Koudelka prosadil nejvíce změn vedoucím k maximalizaci pravomocí exekutora a naopak minimalizaci jejich postižitelnosti. De facto tak stvořil vedle soudců a státních zástupců další kastu nepostižitelných, kteří si mohou dovolit vše, dokonce i v rámci svých zisků mohou bez jakéhokoli nebezpečí trestu porušovat domovní svobodu třetí osoby, praktikovat krádež či poškození majetku třetí osoby, uplatňovat presumpci viny. Jsem přesvědčen o tom, že kdo iniciuje vznik a schválení takového zákona by měl být buď internován v Bohnicích kvůli svému bláznovství, nebo ve věznici kvůli společenské nebezpečnosti a participaci na lichvě a ničení života lidí exekutorskou a vymahačskou mafií.

Rozhodně nemohu souhlasit s prezidentem Klausem, že Koudelka je kvalitní člověk, ať už morálně nebo profesně, a že by byl pro Ústavní soud přínosem. zatím byl totiž přínosem hlavně pro svou vlastní kariéru a stamilionové zisky exekutorů.

Před soudci typu Zdeňka Koudelky by měli český národ už opravdu chránit snad blaničtí rytíři.

Originál článku jako vždy na webu zde: http://politika-zdraveho-rozumu.webnode.cz/news/milovnik-exekutoru-ma-byt-ustavnim-soudcem-/

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama