Mgr. Pavel Dobeš

  • Praha 3
  • radní městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2012 16:16:11

Odložené platby - možná cesta k podpoře dopravní infrastruktury

Odložené platby - možná cesta k podpoře dopravní infrastruktury

Ministr dopravy Pavel Dobeš se dnes zúčastnil Fóra českého stavebnictví 2012. Společná debata představitelů největších stavebních společností, členů vlády a médií se týkala současného stavu a očekávanému vývoji ve stavebním sektoru.

Podle ministra dopravy je vzhledem k obavám kolem vývoje tuzemské ekonomiky logické hledat úspory ve státním rozpočtu. „Na druhou stranu je nutné si uvědomit, že investice do dopravní infrastruktury mají největší prorůstový potenciál, přináší zakázky pro stavební firmy a v konečném důsledku mají pozitivní dopad pro celou ekonomiku,“ uvedl ministr Dobeš.

Proto ministr Pavel Dobeš nastínil několik možností, jak lze získat do dopravní infrastruktury tolik potřebné finance. „Jednou z cest jsou například odložené platby, pomocí kterých by se mohli realizovat již některé stavby v letošním roce. V úvaze je také využití disponibilních prostředků v řádu miliard korun, které má stát uloženy například v Lesích ČR,“ uvedl ministr Dobeš s tím, že o těchto možnostech se bude diskutovat na nejbližší poradě ekonomických ministrů.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama