Ing. Antonín Fryč, CSc.

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.02.2021 19:17:32

Alarmující situace na hranicích – otevřený dopis ministrovi dopravy

Alarmující situace na hranicích – otevřený dopis ministrovi dopravy

Situace na česko-německých a česko-rakouských hranicích se stala od této neděle alarmující. Tisíce řidičů uvízlo v pasti nekoordinovaných opatření.

 

                                            Vážený pan

                                            Karel Havlíček

                                            Ministr dopravy vlády ČR

                                            Nábřeží Ludvíka Svobody 1222/12

                                            Praha 1

                                            Na vědomí:

                                            Ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček

                                            Ministr vnitra Jan Hamáček


 

Věc: Alarmující situace na hranicích – otevřený dopis ministrovi dopravy

Vážený pane ministře,

Situace na česko-německých a česko-rakouských hranicích se stala od této neděle alarmující. Přestože jste věděl, vážený pane ministře, již od pátku, že německá a rakouská strana připravuje zpřísnění opatření v boji proti epidemii covid-19 na svých hranicích s Českou republikou, neprojednal jste s nimi koordinaci společného postupu. Na hranicích tak v pondělí ve velkých mrazech uvízli stovky řidičů a kamionů. Jen na rakouských hranicích to bylo 2.100 řidičů. Většina z nich byla vybavena platnými zdravotními testy, přesto museli hodiny čekat ve dvacetikilometrových kolonách spolu s netestovanými řidiči. Pokud se někdo na hranicích musel testovat, stál venku v mrazech v dlouhých frontách na provedení testu. Průjezd vozidel přes hranice nebyl nijak koordinován, nebyly zřízeny dvourychlostní dopravní pásy, nebyly zajištěny pro řidiče žádné základní životní potřeby atd.

Mám osobní zkušenost ve strojírenské výrobní společnosti, kterou vlastním, kdy nám uvízla vozidla s montéry a obytnými kontejnery, které dodáváme jako testovací a očkovací centra do Německa pro americkou armádu. Dochází tak ke zpoždění dodávky, zvýšeným nákladům na montáž a jeřáby, ale hlavně ke ztrátě dobrého jména a spolehlivosti jako dodavatele. Jedná se o poměrně rozsáhlé zakázky, díky nimž jsme schopni dávat lidem práci i během covidové pandemie. Potřebujeme však, aby stát vytvořil podmínky pro podnikání, koordinoval a pružně reagoval na změny, které ovlivňují náročný segment logistiky přepravy zboží a služeb přes hranice obzvláště v tomto období a skutečně více komunikoval v této věci se sousedními zeměmi EU.

Je nezbytně nutné, vážený pane ministře, aby z Vaší strany, jakož i ze strany ministerstva zahraničí i ministerstva vnitra, jste se zasadil důsledným projednáním s německou a rakouskou stranou, že uvedená situace se již nebude opakovat.

S pozdravem

                                                           Ing. Antonín Fryč, CSc.

                                                           Jednatel společnosti WAREX s.r.o.

                                                           Odborný garant pro dopravu

                                                           Hnutí TRIKOLÓRA

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama