Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.02.2021 19:38:00

Budeme chtít po vládě vysvětlení podezřelých nákupů testů do škol

Budeme chtít po vládě vysvětlení podezřelých nákupů testů do škol

Na úterním jednání opozice se zástupci vlády chtějí zástupci KDU-ČSL projednat podezření z korupce týkající se tendru na dodávky testů do škol.

Zajímat je bude také rychlé nařízení vlády o povinnosti nosit jen chirurgické roušky nebo certifikované respirátory, které bylo učiněné ze dne na den.

„Dlouhodobě vyzýváme vládu, která nese zcela zásadní díl pravomocí a tedy i odpovědnosti v boji s pandemií, aby přestala nadřazovat vlastní sebeprezentaci nad zájmy obyvatel České republiky, vysvětlila podezření ze zvýhodňování spřízněných firem při nákupech zdravotnického materiálu a začala systematicky spolupracovat s těmi opozičními stranami, které mají snahu hledat nejlepší řešení ve prospěch našich občanů za účelem zvládnutí pandemie za současné minimalizace ekonomických a sociálních škod,“ uvedl předseda lidovců Marian Jurečka.

KDU-ČSL se nelíbí, že lidé se nemohli dostatečně dopředu připravit a nakoupit si roušky za fixní nízké ceny, jak původně slibovala vláda. K dohodě s prodejci nedošlo, stejně tak jí vadí papalášské chování členů vlády, jejich rodinných příslušníků a vysokých vládních úředníků, kteří nedodržují svá vlastní omezení a doporučení.

„Dále se musíme ptát na plané sliby týkající se otevření provozoven malých podnikatelů, jež pro mnohé z nich znamenají jen zbytečně vyhozené náklady, chaotická (ne)komunikace vlády o opatřeních proti šíření viru a v neposlední řadě přiznání ministra zdravotnictví, že pouze 30% vykázaných úmrtí je jednoznačně spojeno s koronavirem,“ doplnil místopředseda KDU-ČSL Ondřej Benešík, podle kterého současná situace vyvolává oprávněné pochybnosti o poctivosti a kompetentnosti vlády při přijímání protiepidemických zákazů a omezení. Toto jednání, bohužel, vede i k prohloubení nedůvěry v politiku a politiky obecně. „Velkým problémem naší země je, že ti, kteří měli přijít nepřišli a ti, kteří měli odejít, ještě neodešli,“ uzavřel Jurečka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama