Ing. Lukáš Wagenknecht

  • BPP
  • Praha 8
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2021 16:52:00

Mrzí mě, že naše námitky musely dojít až k Ústavnímu soudu

Mrzí mě, že naše námitky musely dojít až k Ústavnímu soudu

Komentář na facebookovém profilu k rozhodnutí Ústavního soudu, který zrušil část usnesení vlády zakazující maloobchodní prodej a poskytování služeb


Ústavní soud potvrdil, že vláda protiústavně diskriminuje české podnikatele. Nejde přitom pouze o maloobchod, ale třeba také služby, kadeřnice nebo maséry. Vyzývám proto vládu, aby okamžitě napravila současnou situaci, respektovala ústavu a zrušila diskriminační omezení za dodržení hygienických podmínek. Vymahatelnost protiprávních vládních opatření zakazujících provozovny je nyní de facto nulová. Jsem rád, že Senát splnil svoji úlohu hlídání ústavnosti, přesto mě ale mrzí, že naše námitky musely dojít až k Ústavnímu soudu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama