Ing. Drahomír Jurajda, CSc.

důchodce na výměnku
  • BPP
  • Karlštejn
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2021 12:36:24

Drahomír Jurajda Nosálové, ministr Blatný a nefunkční policie

Drahomír Jurajda  Nosálové, ministr Blatný a nefunkční policie

V současné době mnoho lidí, tzv. „nosálů“, nosí roušky nasazené po způsobu „disidenta“ Klause staršího, že jim nos s odkrytými nosními dírkami vyčuhuje nad roušku. Řada těchto „nosálů“ z řad různých VIPů dokonce vystupuje nestoudně i v televizi

 

Drahomír Jurajda

Nosálové, ministr Blatný a nefunkční policie

Na počest výročí  „Vítězného února“ vyhlásila vláda od 25.2 2021 .povinnost  na vybraných místech používat respirátory třídy FFP2 nebo nanoroušky se srovnatelnou účinností. Kromě V současné době mnoho lidí, tzv. „nosálů“, nosí roušky nasazené po způsobu „disidenta“  Klause staršího, že jim nos s odkrytými nosními dírkami vyčuhuje nad roušku. Řada těchto „nosálů“ z řad různých VIPů dokonce vystupuje nestoudně i  v televizních pořadech při diskuzích s reportéry  různých diskuzí  o jejich dostupnosti se jenom málo mluví o jejich správném používání. Kdyby se měla současná ČR nazývat právním státem a měla funkční kvalifikovanou policii, tak by tito arogantní narušitelé protiepidemických opatření museli být  přímo z televizního studia vyvedeni policií a před televizní kamerou s příslušným zdůvodněním tvrdě pokutováni, aby miliony televizních diváku viděly, jak se mají ochranné pomůcky používat a že zákon platí pro každého.

 Při používání ochranných prostředků je našim občanům špatným příkladem sám ministr Blatný, který si při televizních vystoupeních musel prakticky každých deset sekund jednou rukou upravovat špatně nasazenou roušku, která mu sklouzávala na špičku nosu i pod něj. Při tom stačilo, aby si gumičku od horní části roušky více napnul a spodní mírně uvolnil a přiměřeně zamáčknul vestavěný drátek v roušce pod kořenem nosu. Nově totiž stejně činí pan Blatný i s respirátorem s českou vlaječkou, který mu stále sklouzává na špičku nosu.  Nejsem nějaký „doprderlista“ (sám jsem v předminulé článku kritizoval pana Babiše za veřejné použití respirátoru FFP3 s výdechovým ventilem), ale v současnosti musím pana Babiše pochválit za ukázkové funkční používání standardního respirátoru (viz ilustrační fotografie). Tím, že má brýle navíc poněkud předsunuty nad horní část respirátoru, nosní svorka obrouček brýlí dále přispívá k lepšímu utěsnění styčné plochy respirátoru s obličejem a navíc se mu brýle neorosují.

Do kategorie tzv. nosálů by se dali zařadit i uživatelé FFP3 respirátorů s výdechovým zpětným ventilem. Tito lidé  (vesměs z kategorie bohatých VIPů)  tak nečiní s úmyslem narušovat protiepidemická opatření a být novodobými „disidenty“, nýbrž z arogantní
nevědomosti a pocitu, že ONI na to mají a mohou si dovolit drahé pomůcky. Respirátory s výdechovými ventily totiž vůbec nechrání okolí jejich uživatelů a pokud  se stanou oni infekčními, znamenají pro lidi kolem nich stejné nebezpečí jako tzv. nosálové nebo lidé zcela bez roušek. Uživatelé těchto respirátorů by tudíž měli být policií odchytáváni a trestání stejně jako lidé bez jakékoliv ochrany. Vysoce účinné respirátory FFP3 s výdechovým ventilem jsou vhodné pro zdravotníky na covidových odděleních, kteří jsou vystaveni vysokému riziku nákazy, ovšem, pokud se již od pacienta nakazí, sami už mu nemohou více ublížit. V tomto směru chyběla dosud jak ze strany ministerstva tak hlavního hygienika  jakákoliv osvěta směrem k veřejnosti. Přes jalovost většiny kritik vlády ze strany opozice (jakoby za existenci viru a neplnění dohodnutých dodávek vakcín  mohla vláda),  jedna kritika je ovšem oprávněná. Pokud jakákoliv vláda vydá nějaké nařízení, měla by důsledně vymáhat i jeho dodržování. Toto je ovšem pro vládu, jejíž ministr zdravotnictví sám neumí vhodně používat nařízení ochranné pomůcky obtížně řešitelný problém.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama