Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.02.2021 6:45:42

Francouzi se učí žít s neustálým strachem z teroru!

Francouzi se učí žít s neustálým strachem z teroru!

Francouzi se ve své zemi necítí bezpečně, což se nejvíce dotýká obyvatel velkých francouzských měst, neboť mají oprávněný strach z možného útoku teroristů.

Francii v posledních pěti letech zasáhlo několik teroristických útoků islamistů, při kterých podle agentury DPA zemřelo již více jak 250 lidí.

Hnutí SPD dlouhodobě varuje před hrozbou, spočívající v pokračující islamizaci Evropy. Důsledkem vstřícné proimigrační politiky, která dosáhla největšího vrcholu v roce 2015, ale doposud, byť v menší intenzitě, neustále pokračuje, se hlavně do Německa a Francie dostaly tisíce nelegálních imigrantů. Tyto státy byly pro imigranty zárukou, že zde budou pobírat značně vysoké sociální dávky, které jim zajistí bezstarostné žití, bez toho aniž by pracovali. Velkým bezpečnostním rizikem je, že drtivá většina imigrantů je vyznavačem netolerantní, nenávistné, velice násilné a ženami opovrhující islámské ideologie. Francie se řadí mezi země, kde bylo za posledních pět let spácháno nejvíce teroristických útoků a drtivou většinu z nich spáchali islámští imigranti.

Minulý týden zveřejnily policejní zdroje agentury AFP, že Francie má další nevinnou oběť brutálně zavražděnou imigrantem vyznávajícím Islámský stát. Odmítnutý žadatel o azyl původem ze Súdánu v pátek 19. února tohoto roku nožem zaútočil na 46letého ředitele záchytného centra pro imigranty na jihozápadě Francie a ubodal ho k smrti. Podle francouzského ministra vnitra Géralda Darmanina, přišel Súdánec nelegálně do Francie v roce 2015, ale jeho žádost o azyl úřady odmítly. Povolení k pobytu nicméně získal. V roce 2017 byl odsouzen a vzat do vězení za výtržnosti a ohrožování bodnou zbraní a proto byl posléze vydán příkaz k jeho vyhoštění. Podle ministra Darmanina přišel Súdánec do centra právě proto, že měl nuceně opustit Francii. Osmatřicetiletého imigranta, který už má záznamy v trestním rejstříku pro násilnou činnost, policisté zatkli a obvinili z vraždy. Pravděpodobný pachatel v centru pro běžence přímo nežil, dříve zde ale pobýval. Tajné služby jej podle zdrojů AFP ve svém hledáčku neevidovaly.

V této souvislosti připomenu obdobný případ z dubna loňského roku, kdy muž ozbrojený nožem zaútočil na místní občany ve městě Romans-sur-Isere na jihu Francie. Dva lidi zabil, dalších sedm jich zranil, Jednou z obětí byl místní majitel prodejny tabáku, další řezník. Policie následně uvedla, že pachatelem je 33letý žadatel o azyl ze Súdánu.

Francouzská policie se snaží zradikalizované muslimy odhalovat. Již bylo uzavřeno několik mešit, v nichž muslimští duchovní podporovali džihád. Ve Francii přitom žije muslimů miliony, ale do západní společnosti se jich nechce začleňovat většina z nich. Francouzský prezident Emmanuel Macron popsal koncem loňského roku islám jako „náboženství, které je dnes v krizi po celém světě“, přičemž za důvod této krize označil podle webu stanice France 24 „posilování extremistických pozic“. Macron se domnívá, že francouzské úřady musí být schopny snáze kontrolovat a rozpouštět náboženské spolky, mezi jejichž členy se objeví známky radikalismu. Vyzval rovněž ke skončení praxe, kdy jsou věřící ovlivňováni imámy, kteří jsou do Francie vysíláni ze zahraničí, například z Maroka nebo Alžírska. Takových v zemi údajně působí zhruba tři sta. Ve Francii prošel zákon, který je namířen hlavně proti radikálnímu islámu, i když oficiálně se týká všech náboženských skupin a organizací. Omezuje financování ze zahraničí, působení zahraničních imámů a zároveň ukládá muslimům určité povinnosti. Premiér Jean Castex přitom zdůraznil, že norma není namířená proti žádnému náboženství včetně islámu. Připustil však, že je to právě islamismus, proti kterému chce nyní země bojovat všemi prostředky. „Tento návrh zákona není textem proti žádnému náboženství, ani konkrétně proti muslimskému náboženství,“ uvedl Castex. Norma je podle něj namířena proti zhoubné ideologii islamismu a jejím cílem je posílit republikánské principy.

Hnutí SPD nepřipustí situaci, která panuje v současné Francii, kdy se místní obyvatelé necítí ve své zemi bezpečně. Uděláme vše proto, aby se do naší republiky nedostal žádný nelegální imigrant. Prioritou hnutí SPD je bezpečnost našich občanů.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama