Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2021 9:45:00

Karlovarští Piráti chtějí po radě objasnění odvolání ředitelů

Karlovarští Piráti chtějí po radě objasnění odvolání ředitelů

Rada města Karlovy Vary odvolala bez udání důvodů a navzdory názoru veřejnosti i odborníků ředitele KSO a KAM KV Petra Polívku a Petra Kroppa. Piráti v otevřeném dopise žádají radu o vysvětlení a zaručení čtyř požadavků ohledně KSO a KAM KV.

 "Tímto krokem může vedení města obě organizace destabilizovat. V případě orchestru stačí vzpomenout na situaci před necelými deseti lety. V případě KAMu pak hrozí, že postupně budovaný tým odejde raději sám. Rád bych se mýlil. Ostatně uznám, že Lázeňským lesům výměna, jakkoli v kuloárech propíraná dlouho dopředu, pomohla. Ale dřevo není dřevo. Určitým ukazatelem negativního směřování je rezignace šéfdirigenta Jana Kučera, špičky ve svém oboru," uvedl k situaci předseda zastupitelského klubu Pirátů, Jindřich Čermák.

"Já bych skutečně rád věděl reálné důvody odvolání. Nechtěl ředitel KSO snížit počet hráčů, zatímco město ano? Bránil ředitel KAMu výstavbě, kterou se snaží město prosazovat? Nevíme. A ještě jednou zopakuji – můžeme si o ředitelích a institucích myslet co chceme, ale nesmíme se k nim přestat chovat slušně. A slušnost se z Karlových Varů vytratila," dodal Čermák.

Přes odpor veřejnosti i odborníků však ke dni 28. 2. 2021 rada města odvolala oba ředitele a vypsala nové výběrové řízení.

"Mrzí mě, že paní primátorka ani nikdo z vedení města nemá tu odvahu říct, že prostě město Karlovy Vary si nemůže po téměř dvou staletích dovolit symfonický orchestr protože není ochota hledat zdroje pro jeho fungování," řekla k situaci zastupitelka Barbora Hradečná.

Z tohoto důvodu vyzývá zastupitelský klub Pirátské strany Karlovy Vary radu města Karlovy Vary, aby kroky objasnilo a zavázalo se ke splnění čtyř požadavků směrovaných od Pirátů.

Otevřený dopis, adresovaný radě města:

dopis

dopis

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama