Mgr. Bc. Pavla Golasowská, DiS.

  • KDU-ČSL
  • Moravskoslezský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2021 16:57:00

Nemáš respirátor? Tak do obchodu nelez a ani nejez!

Nemáš respirátor? Tak do obchodu nelez a ani nejez!

Dnes je první den uzávěry a přísný lockdown, který s sebou mimo jiné nese povinnost mít respirátor i při nákupu v obchodech.

 Mnoho občanů se předzásobilo a respirátory si nakoupili zejména přes internet. Nicméně máme tady skupinu obyvatel, kteří jednak internet nemají a jednak vládní nařízení nesledují. Řeč je o klientech sociálních služeb, a to hlavně o klientech azylových domů, nocleháren, denních center, kterým dnes nebylo umožněno nakupovat. Neměli totiž respirátor.

Sociální služby respirátory pro klienty nemají a v Potravinových bankách, jak bylo v médiích avizováno, mají pouze jednorázové roušky, s těmi je ale ostraha obchodu dovnitř nepustí. Kde se stala chyba? Vládní nařízení opět přišlo dříve, než schopnost distribuovat respirátory potřebným.

A máme v republice vůbec dostatek respirátorů pro všechny, když máme platné nařízení o zákazu vstupu na určitá místa bez nich? Další otázkou je, zda je vůbec má kdo rozvézt? A co si mají počít ti, kdo respirátor nevlastní? Zřejmě jsou odsouzeni zemřít hlady. Naše milá vládo, sestup z výšin mezi prostý lid a přijď se podívat, jak to zase (ne)funguje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama