Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.03.2021 18:14:45

Ke Strategii rozvoje chytrého regionu Zlínský kraj 2030

Ke Strategii rozvoje chytrého regionu Zlínský kraj 2030

Je jen dobře, že Zlínský kraj ví o svých problémech a že má vizi, jak problémy řešit. Teď má i strategii, takže jediné co zbývá, je uvedení strategie do života. A to bude pořádná fuška.

Koncem února jsem se jako host, zúčastnil semináře Zlínský kraj SMART. Byla představena strategie rozvoje Zlínského kraje z pohledu chytrého regionu. Cílem je zajištění kvalitního života obyvatel celého regionu, a to spoluprací a s využitím chytrých technologií. Celá strategie navazuje na strategické dokumenty a více jak roční práci odborných komisí

Strategie se opírá o tři priority: Partnerství, síťování a tvorba prostředí, Lidé a osvěta a Podpora SMART řízení a jejich interakce do fungujícího celku. ZK SMART „zastřešuje“ projekty a strategii jednotlivých SMART City a vychází ze SMART řízení pro Zlínský kraj. Součástí této strategie mají být i investiční projekty našeho kraje, financované z Národního plánu obnovy České republiky po pandemii Covid-19. Dále je třeba zakomponovat úkoly Společnost 4.0 a potřebu resilience, úsilí odolávat výzvám a také je zvládat.

SMART region Zlínský kraj se má stát atraktivní, konkurenceschopný a technologicky vyspělý s vysokou kvalitou života obyvatel. Nicméně žádné řešení nebudou „chytrá“, pokud je lidé nepřijmou za své a nebudou je podporovat. Proto nejvíce záleží na důvěře a spolupráci. Z tohoto pohledu je nutno napřít úsilí nejen k informování široké veřejnosti, ale zejména k přesvědčení spoluobčanů o výhodnosti a prospěchu jednotlivých akčních plánů a konkrétních projektů. A to nejen v rámci Zlínského kraje, ale i obcí a měst celého regionu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama