Jiří Vosecký

  • SLK
  • Česká Lípa
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.03.2021 19:28:00

Ani opozice není úplně bez viny

Ani opozice není úplně bez viny

Projev na 8. schůzi Senátu dne 4. března 2021. Návrh zákona o mimořádném příspěvku zaměstnanci při nařízené karanténě.

Dobrý den, dámy a pánové, dobrý den, pane předsedající, dobrý den, paní ministryně.

Já jsem rád, že ten zákon tady je a že ho konečně spláchneme, protože já ho podpořím. Doprovodné usnesení nepodpořím. A myslím si, že by bylo dobré tady reagovat. A poprosil bych paní ministryni, kdyby některé věci odsud přenesla do Poslanecké sněmovny. Ano, aspoň mě to učili, že vždycky ryba smrdí od hlavy. V pořádku. S panem premiérem a jeho rodinou asi nic neuděláme, protože tu komedii, kterou předvádí jeho rodina, odjezd na dovolenou apod., to je celému národu pro smích. Ale pak bych chtěl poprosit, aby si v Poslanecké sněmovně udělali pořádek, protože si myslím, že jestliže je nějaké nařízení, tak platí pro všechny. A ne, aby někteří poslanci ho nedodržovali.

V rámci jednacího řádu, i když má jednací řád nedostatky, tak Poslanecká sněmovna by si jednací řád měla upravit. A ti, kteří ho nedodržují, tak by měli být z Poslanecké sněmovny vykázáni. To je podstata věci, která je. To nefunguje. Pak se nedivte, že lidi říkají: „V Poslanecké sněmovně na to kašlou, co bychom jim na to nekašlali.“ A mají pravdu! To je podstata věci, která je.

Takže o to bych prosil, aby bylo nějak sdělené Poslanecké sněmovně. Co se týká dalších věcí, já si myslím, že na stavu, který tady je, má převážný vliv vláda. Ale řekl bych, že ani opozice není úplně bez viny. Protože v tomto marastu se plácáme celý rok. A opozice v předchozím období měla přijít s konkrétním návrhem a měla tu vládu tlačit, podpoříme nouzový stav, tady máte a tohle se schválí. To se nestalo, takže opozice v podstatě také selhala.

To je jenom zase na úrovni, že ne za všechno může vláda. To je asi všechno, děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama