Mgr. Ing. Petr Nedvědický

  • ANO 2011
  • Ústí nad Labem
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2021 6:34:00

Varovný systém se rozšíří a bude digitální

Varovný systém se rozšíří a bude digitální

První etapa projektu varovného informačního systému je ukončena. Systém bude připraven pohotově informovat občany při krizových situacích.

Nový varovný informační systém obyvatelstva (VISO) bude sloužit k zajištění varování osob před případným nebezpečím a zajistí připravenost města na mimořádné události. „Tento projekt město posouvá do první ligy v oblasti digitální komunikace, systém varování v našem městě bude rychlejší, přenos a protokolování informací kvalitnější. Systém také nově rozšíříme do lokalit, kde v minulosti chyběl,“ vysvětlil primátor Petr Nedvědický. VISO bude propojeno se systémy integrovaného záchranného systému spravovanými HZS. Pro vybrané vozy městské policie budou pořízeny mobilní sirény. Systém bude napojen na kanál GSM pro možnost hlášení z veřejné telefonní sítě nebo z mobilního telefonu. Cílem projektu je modernizace systému na plně digitální s obousměrnou bezdrátovou (radiovou) infrastrukturou s digitálním přenosem, jeho rozšíření, aktualizace a rozšíření na celé území správního obvodu obce s rozšířenou působností Ústí nad Labem.

V první etapě proběhly práce například na modernizaci řídícího pracoviště v serverovně operačního střediska městské policie včetně aplikace vzdáleného pracoviště, další montážní práce se týkaly radiových převaděčů a 205 kusů bezdrátových hlásičů.

Cena projektu je téměř 33 milionů korun, přičemž 70 % výdajů pokryje dotace od MŽP. „Těší mě, že se nám podařilo tuto významnou dotaci získat. Bez ní by se projekt jen těžko realizoval,“ sdělil náměstek primátora Pavel Tošovský. V těchto dnech začíná montáž další etapy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama