Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2021 22:48:00

Epidemická situace v sociálních službách se zlepšuje

Epidemická situace v sociálních službách se zlepšuje

V pobytových zařízeních sociálních služeb v Královéhradeckém kraji bylo k dnešku 62 klientů s covidem-19, což jsou necelá dvě procenta (1,9 %). Jen o něco horší je poměr nakažených pracovníků (2,6 %).

 Počty nemocných klientů jsou nejnižší od loňského prosince. Před dvěma týdny bylo pozitivních 244 z 3 250 klientů ve všech zařízeních v regionu. Aktuálně je nákaza prokázaná v šesti zařízeních, další tři jsou v karanténě.

V tuto chvíli jsou nejvíce zasažena dvě zařízení: Domovy na Orlici v Borohrádku a Domov Důchodců v Náchodě. V obou zařízeních je dohromady 51 pozitivních klientů. Jejich personál ale situaci zvládá a nevyužívá výpomoci Krajského pohotovostního mobilního týmu.

„Velmi pozitivní zprávou je, že se stav nákazy zmenšuje a pravidelné přehledy o situaci jednotlivých domovů, které máme k dispozici dvakrát týdně, nám dávají naději, že se situace postupně zlepšuje a zařízení v kraji ji zvládají,“ říká náměstkyně hejtmana pro sociální oblast Martina Berdychová.

Covid pozitivních je v současnosti 64 zaměstnanců pobytových služeb z celkových 2 465. Začátkem února to bylo dvojnásobně více. Dalších 24 pracovníků je v karanténě.

Pobytové služby sociální péče zahrnují odlehčovací služby, domovy pro osoby se zdravotním postižením, domovy pro seniory a domovy se zvláštním režimem zřizované samotným krajem, městy i soukromými subjekty.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama