Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.03.2021 11:22:06

Skončí hl. m. Praha bez územního plánu?

Skončí hl. m. Praha bez územního plánu?

😡🏠 Budou byty v Praze ještě hůře dostupné, než jsou teď? To je obava, kterou já a mí kolegové máme, pokud opravdu skončí Praha bez územního plánu.😔 Jestliže se teď ptáte, o čem to tu mluvím, čtěte dále.

Je to jen pár dnů, co jsem s vděčností sdílel dopis Zdeněk Hřib - primátor Prahy. Dnes tu mám ale opět jednu věc, které moc dobře nerozumím a rád bych od pana primátora slyšel vysvětlení. Jedná se totiž o zásadní záležitost, která může prohloubit bytovou krizi a zase tak o něco znepříjemnit život Pražanů na příštích několik let.
Na konci února Zdeněk Hřib - primátor Prahy hlasoval na Svazu měst a obcí ČR pro usnesení, jehož cílem je posunout projednávání novely stavebního zákona až do dalšího volebního období. To může vypadat nevinně, ale prakticky by neprojednání a nepřijetí nového zákona mohlo znamenat, že Praha skončí bez územního plánu.Platnost územního plánu totiž končí s koncem roku 2022. Nový zákon by tuto lhůtu prodloužil na rok 2025. Vzhledem k tomu, že není jisté, zda Praha kvůli mnoha komplikacím a námitkám stihne přijmout metropolitní plán, který magistrátní koalice už tak dlouho připravuje, do konce roku 2022, mohlo by se hlavní město snadno ocitnout jak bez územního, tak metropolitního plánu a všechno se tím tak zastaví.Krok pana primátora nechápu o to více z toho důvodu, že by nový stavební zákon byl výhodný i pro přípravu samotného metropolitního plánu, protože v procesu projednání ruší námitky a zachovává na vypořádání pouze jednodušší připomínky.Ví pan primátor, pro co vlastně hlasoval? Ví o tom, že metropolitní plán je jeho snahou o neschválení novely stavebního zákona ohrožen? Jsou domyšleny důsledky a scénář toho, jak bude Praha postupovat, pokud se nestihne přijmout metropolitní plán do konce roku 2022 a nedojde k novele stavebního zákona, která lhůtu Praze prodlouží do roku 2025?Těším se, zda dostanu odpověď. Pokud ne, budu se na to ptát na příštím konání Zastupitelstva.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama