RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.03.2021 21:21:00

S rozumem, prosím

S rozumem, prosím

Komentář na facebookovém profilu ke kovidové katastrofě v Brazílii

 Minulé dny přinesly další články o covidové katastrofě v Brazílii. Za den se tam nakazilo přes 80 tisíc lidí a téměř 3 tisíce zemřelo (což je bohužel tamní rekord). Ještě horší je, že se tam kvůli špatným opatřením daří i mutacím viru.

Pro připomenutí, Brazílie je více než 20x větší než naše země, takže tato čísla by odpovídala (při podobné kvalitě dat) 4 tisícům nakažených za den u nás a 150 úmrtí. Jak víme, u nás bylo nakažených skoro 14 tisíc a úmrtí evidujeme přes 200.

Ne, nechci, abychom se stresovali, a upadali do hlubší deprese, jen je opravdu třeba, abychom to, co se u nás děje vzali vážně a dle toho jsme se chovali.

Třeba včera jsem četl názor jednoho politika, že omezení pohybu mezi okresy a zákazy návštěvy jsou nesmyslem. Fajn, pokud někdo má lepší návrhy, jak nákazu začít brzdit, sem s nimi (díky za to, s čím příšel pan Smékal a spol., to ale omezení kontaktů fakt nenahradí, a proto jakékoliv rozvolnění tito odborníci nenavrhují). Ale zní to jako fakt špatný nápad.

Takže, moc vás prosím, buďme trpěliví, pár týdnů se snažme udělat vše pro zbrzdění nákazy. Pomůžeme zachránit životy. A znovu žádám úřady, ať dostupné vakcíny směřují ne na různé preferované skupiny, ale tam, kde zachrání nejvíce životů a ulehčí nemocnicím - tedy seniorům s vysokým rizikem ohrožení života (a jak doporučují odborníci, prodlužmě termín druhé dávky).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama