Ing. Petr Beitl

  • ODS
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.03.2021 9:24:40

I po roce jsou respirátory stále potřeba

I po roce jsou respirátory stále potřeba

Už je to rok od té doby, co jsem za své peníze nakoupil a rozvezl čtyři tisíce kusů respirátorů. Právě tento týden jsem respirátory opět rozvážel, tentokrát v rámci spolupráce s koaličními partnery v koalici SPOLU.

Koalice SPOLU totiž místo nákladů na volební kampaň v březnu nakoupila respirátory třídy FFP2 od českého výrobce, které jsou primárně určené pro seniory a sociálně slabé spoluobčany. Ačkoli je na trhu ochranných pomůcek dostatek, někteří lidé si jejich pravidelný nákup nemohou dovolit, a přesto by se měli chránit. A to nejen kvůli vládnímu nařízení.

Pro mě osobně se tak uzavírá pomyslný kruh v boji s koronavirem. Oslovil jsem proto symbolicky osobním dopisem všechny, s nimiž jsem na distribuci vloni spolupracoval. 

Text mého dopisu:

Vážení,

už je to rok, co v České republice, v Evropě i ve světě svádíme boj s koronavirem. Ukazuje se, že nemoc, kterou mnozí možná ještě před půl rokem brali na lehkou váhu, není lehkým soupeřem. Ani pro lidské zdraví ani pro společnost jako celek.

Vloni jsme si jen těžko dokázali představit, že budeme v ještě horší situaci, než tenkrát panovala. Rozdíl je ten, že virus už známe a víme, co opravdu dokáže. Já osobně věřím, že se nám Covid-19 podaří porazit očkováním. Do té doby je nezbytná ochrana dýchacích cest všude, kde se pohybuje více lidí, a pravidelné testování zejména ve výrobních provozech, jejichž kolaps by byl pro českou ekonomiku smrtící ranou.

Ochranných pomůcek je na trhu sice dostatek, ale stále jsou lidé, kteří si jejich pravidelný nákup pro všechny členy rodiny nemohou dovolit. Právě pro ty nejpotřebnější – maminky samoživitelky, lidi žijící na pomezí sociálního vyloučení a další sociálně slabé – jsme společně s našimi partery v koalici SPOLU nakoupili 30 tisíc kvalitních respirátorů třídy FFP2 české výroby a distribuujeme je v tomto týdnu po celé republice.

Za pár dní uplyne právě rok od mé soukromé aktivity s nákupem a distribucí respirátorů třídy FFP, resp. KN 95 v obcích a organizacích našeho kraje a pomyslný kruh se tak symbolicky uzavírá.

Děkuji Vám za spolupráci, podporu a sílu, kterou věnujete svým svěřencům, zaměstnancům a kolegům v této složité době.

Přeji Vám pevné zdraví a přikládám respirátor jako symbol našeho společného tažení proti koronavirové nákaze.

 S úctou

Petr Beitl

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama