Mgr. Radek Vondráček

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.03.2021 13:03:00

Na této schůzi bychom měli řešit jenom nouzový stav

Na této schůzi bychom měli řešit jenom nouzový stav

Projev na 93. schůzi Poslanecké sněmovny dne 26. 3. 2021 k pořadu schůze

Tak děkuji za slovo. Já bych chtěl krátce reagovat na návrh, který právě zazněl. Já jsem tuto schůzi svolal podle § 109m jednacího řádu, což je speciální ustanovení, které je určeno právě pro to, abychom projednali nouzový stav.

Víte, že je tam trochu jiný režim, co se týče řečnických dob a tak. Je pravda, že ten pořad se schvaluje a může být rozšiřován. Taky jsme tedy vždycky trochu ctili pravidlo, že to vždycky alespoň rámcově souhlasilo s tím nouzovým stavem, i takto bylo jednáno na grémiích. Pan předseda Bartošek má plné právo navrhnout do programu bod, nicméně i po konzultaci s legislativou se doporučuje, aby to nějak souviselo s tím nouzovým stavem. Neexistuje na to precedens, jednací řád to neupravuje, ale teď jsme to víceméně dodržovali. On ten nouzový stav je vzácná věc, pro nás teď v tomto volebním období ne, ale jsou poslanci, kteří to třeba vůbec nezažili. Takže já bych teď bez ohledu na tu věcnou stránku a obsahovou stránku to, co navrhuje pan Bartošek, to respektuji, ale abyste věděli, že já sám nebudu pro ten bod hlasovat, protože si myslím, že bychom měli na této schůzi řešit jenom nouzový stav a věci alespoň obecně související.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama