MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2021 15:45:00

Loňské hospodaření dvorské zoo skončilo v černých číslech díky kraji a dárcům

Loňské hospodaření dvorské zoo skončilo v černých číslech díky kraji a dárcům

Radní Královéhradeckého kraje projednali účetní uzávěrku Safari Parku Dvůr Králové nad Labem.

  I přes velký propad příjmů vlivem nižší návštěvnosti z důvodu protiepidemických opatření dokázal safari park uzavřít hospodaření s přebytkem 800 tisíc korun, a to zejména díky dotaci kraje a příspěvkům dárců.

„Pandemie významně ovlivnila návštěvnost dvorské zoo, kdy ji loni v porovnání s rokem 2019 navštívilo o 90 tisíc návštěvníků méně, což ve výsledku znamenalo propad o 30 milionů korun v tržbách. Výpadek zoo dokázala vykrýt úsporami, úpravou vstupného, vysokou návštěvností v letních měsících, ale také díky dotaci kraje a příspěvkům dárců,“ informoval náměstek hejtmana Pavel Bělobrádek, odpovědný za oblast životního prostředí, zemědělství a vodohospodářství.

Celkově příjmy dvorské zoo v roce 2020 dosáhly téměř 221,6 milionu korun, výdaje 220,7 milionu korun. Rozpočet tak skončil více jak 800 tisíc korun v přebytku. Safari parku v loňském roce významnou finanční podporou pomohl Královéhradecký kraj, který je jeho zřizovatelem a stoprocentním vlastníkem.

„Ujišťuji nejen občany Královéhradeckého kraje, ale i ostatních regionů, kteří dvorskou zoo navštěvují, že existenční problém jí nehrozí. Podporu má ze strany kraje, který zoo v loňském roce podpořil 74 miliony korun, z nichž více jak 13 milionů byla finanční injekce na výpadky právě kvůli pandemii. Jsme připraveni pomáhat i nadále, nicméně na to sami nestačíme. Chtěl bych proto poděkovat všem dárcům, kteří zoo pomohli v loňském roce a v podpoře pokračují i letos,“ doplnil náměstek Bělobrádek.

V posledních několika letech se návštěvnost dvorského safari parku pohybovala okolo 540 tisíc lidí. Vlivem pandemie a s ní souvisejících vládních opatřeních návštěvnost v loňském roce dvorskou zoo navštívilo o více jak 90 tisíc lidí méně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama