MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.03.2012 12:45:00

Lípa by měla být pro každého Čecha srozumitelným symbolem

Lípa by měla být pro každého Čecha srozumitelným symbolem

Stylizovaný lipový list je novým logem KDU-ČSL. Po personální obměně ve vedení strany a po inovaci programu, která byla představena na lednové konferenci, teď přichází strana i s novým grafickým symbolem.

KDU-ČSL doposud využívala logo z roku 1992. Jednalo se o známou zeměkouli, ke které byl  v roce 1996 připojen nápis Klidná síla.

 Základem nově představeného loga KDU-ČSL je lipový list, který byl zvolen jako národní symbol:  „Lípa by měla být pro každého Čecha srozumitelným symbolem. Křesťanští demokraté se tím hlásí k vlastní tradici a národní hrdosti. Lípa má pevné kořeny, což vyjadřuje náš vztah k tradicím, sepětí s půdou, s venkovem a s rodným místem,“ vysvětluje předseda Pavel Bělobrádek.

 Barva loga byla ponechána v tmavě modré, která vyjadřuje profesionalitu, tradiční hodnoty a serióznost. Modrá je totiž tradičně chápána jako barva klidu, stability a souladu. Podkladovou barvou zůstane bílá, popřípadě žlutá, která je symbolem změny a pozitivních očekávání. Dokonalé spojení modré a žluté představuje stranu, která zároveň ctí konzervativní hodnoty, ale je moderní a nebojí se pozitivních změn. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama