JUDr. Ondřej Veselý

  • SOCDEM
  • Písek
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.04.2021 13:03:00

Minimální mzda v Česku je úplně mimo realitu

Minimální mzda v Česku je úplně mimo realitu

Komentář na facebookovém profilu k výši minimální mzdy

 Minimální mzda v Česku je úplně mimo realitu, souhlasíte? Je tak strašlivě nízká, že si nejsem jistý, zda se některým lidem vůbec vyplatí pracovat. Přitom by stačilo, aby se zvýšila na 50 procent z průměrné mzdy, to by mohlo být dostatečně motivující a pomohlo by to i ekonomice, protože by lidé více utráceli.

Je to velká nespravedlnost a já ji chci napravit. Teď je minimální mzda 15 200 korun měsíčně, což nepokládáme za dostatečné, prosazovali jsme částku 16 400, ale hnutí ANO nás přehlasovalo. Přesto pořád věřím, že tentokrát změní názor a na jednání ve Sněmovně podpoří i nízkopříjmové zaměstnance.

Už jsem představil plán na více dnů dovolené a zkrácení pracovní doby. Sečteno, podtrženo - chci, aby lidé měli více volna a zároveň lepší mzdy. Aby zaměstnanci dosáhli odpovídajícího platového ohodnocení a zároveň nebyli v práci od rána do večera, a měli tak čas i na své děti, záliby, cestování a podobně. Zkrátka podmínky, hodné moderního státu v 21. století.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama