Mgr. Pavel Dobeš

  • Praha 3
  • radní městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.03.2012 15:10:00

Setkání s ukrajinským ministrem dopravy

Setkání s ukrajinským ministrem dopravy

Ministr dopravy Pavel Dobeš se setkal s vicepremiérem a ministrem infrastruktury Ukrajiny Borysem Kolesnikovem.

Projednávali otázky týkající se železniční, silniční  a letecké dopravy, dopravní infrastruktury, dodávek drážních vozidel pro železnici a města a výroby osobních automobilů na území Ukrajiny.

V oblasti dopravního strojírenství a železniční dopravy ukrajinská strana vyslovila zájem spolupracovat se společností ŠKODA TRANSPORTATION, a to v oblasti výroby a dodávek elektrických jednotek příměstské dopravy, elektrických lokomotiv, tramvají, trolejbusů a vozů metra. Pokud se spolupráce s firmou ŠKODA osvědčí, nabízí ukrajinská strana při větším množství výroby dopravních prostředků společnosti ŠKODA investici do 2 výrobních linek na svém území. Ukrajinský ministr zmínil, že by Ukrajina byla schopna poskytnout odbyt až 50% z ročního obratu společnosti ŠKODA TRANSPORTATION. Ukrajinská strana očekává v tomto smyslu podporu vlády ČR a větší aktivitu exportních organizací.

„Podporujeme export českých firem, a tudíž i konkrétní úsilí ŠKODA TRANSPORTATION exportovat kolejová vozidla a vozidla hromadné městské dopravy na Ukrajinu“, uvedl k tomu ministr Pavel Dobeš a ukrajinskou stranu zároveň ujistil v tom, že podpora exportu je jednou z priorit jak ministerstva dopravy, tak i české vlády.
 
V oblasti silniční infrastruktury ukrajinský ministr Kolesnikov informoval o vyhlášení konkurzu na kontrolu kvality silničních staveb a zmínil možnost spolupráce s některou z českých firem v této oblasti.

V rámci letecké dopravy ukrajinský ministr diskutoval o zahájení provozu na nových dvou leteckých terminálech - ve Lvově a v Doněcku. Při této příležitosti vyjádřil zájem o rozšíření linek ČSA do těchto oblastí směrem k zajištění tranzitu na Ural a na Sibiř. Ministr dopravy Pavel Dobeš přislíbil předání informací ČSA a zároveň v případě potřeby nabídl i součinnost Úřadu pro civilní letectví.

Ukrajinský ministr Kolesnikov také informoval o existujícím potenciálu pro růst prodeje osobních automobilů ŠKODA na Ukrajině a uvedl, že v případě většího zájmu o vozy ŠKODA a prodeje těchto vozidel, by ŠKODA mohla zřídit závod na výrobu automobilů přímo na Ukrajině.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama