Ing. Petr Kulhánek

  • BPP
  • Karlovarský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.04.2021 7:35:00

Naším cílem je řešit nejen úsek D6 v českém příhraničí, ale i německé napojení

Naším cílem je řešit nejen úsek D6 v českém příhraničí, ale i německé napojení

O dostavbě úseku dálnice D6 v úseku od Chebu na hranice s Německem a řešení napojení této komunikace v SRN na dálnici A93 jednali oline zástupci Karlovarského kraje s ministrem průmyslu, obchodu a dopravy Karlem Havlíčkem a s představiteli ŘSD.

V současnosti se pracuje na přípravě a realizaci úseků D6 ve směru na Prahu, nicméně zbývá také 8, 5 km dlouhý úsek od Chebu na hranici s Německem, navíc i na bavorské straně chybí napojení na dálnici A93, které před časem vypadlo ze spolkového plánu priorit ve výstavbě dopravní infrastruktury.

„My jsme samozřejmě s vedením Ředitelství silnic a dálnic o možné přípravě stavby části D6 na hranici s Německem jednali a kromě dostavby D6 na Prahu to patří k prioritám v oblasti dopravy v našem regionu. Naším cílem je řešit nejen úsek v českém příhraničí, ale i německé napojení na dálnici. Z toho důvodu mám v plánu se spojit s vládní prezidentkou Horních Frank a požádat o to, abychom ve společné nótě podpořili dostavbu české i německé části,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek.

Ministr Karel Havlíček uvedl, že v příštích měsících bude jednat se spolkovým ministrem dopravy Andreasem Scheuerem a požadavek Karlovarského kraje se stane jedním z témat společné debaty. Kromě toho přislíbil, že bude po svém německém partnerovi požadovat deklaraci toho, že Německo s dostavbou napojení od hranic s Karlovarským krajem na A93 počítá, a v jakém časovém horizontu by to bylo možné.

„Bude-li rozestavěna většina úseků D6, měla by se připravit i část směrem k Německu. Jestliže chceme Karlovarský kraj rozvíjet a posílit, pak je pro něj tato infrastruktura důležitá, což platí i o napojení na A93 v Německu,“ uvedl Karel Havlíček. Podle generálního ředitele ŘSD ČR Radka Mátla se uvažuje o dostavbě úseku D6 od Chebu ve čtyřpruhu, na německé straně by vznikla obdoba silnice pro motorová vozidla. ŘSD by v mezičase začalo připravovat podklady pro posuzování vlivu stavby na životní prostředí a s tím související geologické průzkumy.

Náměstek hejtmana Jan Bureš požádal, aby se tématem jednání ministrů stala také elektrifikace železniční trati Marktredwitz – Cheb. „Víme, že prioritu má úsek Norimberk – Plzeň, ale pro nás je důležitá rovněž elektrifikace trati Marktredwitz - Schrinding - Cheb, která zintenzivní železniční dopravu z Norimberku do Karlových Varů a do Prahy,“ upřesnil Jan Bureš.

O výsledku jednání se svým protějškem v SRN bude ministr Havlíček zástupce Karlovarského kraje následně informovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama