Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.04.2021 20:09:00

Dobrovolní hasiči potřebují odpovídající zázemí a vybavení

Dobrovolní hasiči potřebují odpovídající zázemí a vybavení

Pořízení nové cisternové automobilové stříkačky mohou plánovat obce pro jednotky sborů dobrovolných hasičů ve Střelicích, Domašově, Doubravníku, Ždánicích nebo Oslavanech.

 Krajští radní totiž doporučili schválení dalších 8,3 milionu korun vybraným obcím na spolufinancování dotačního programu Ministerstva vnitra – Hasičského záchranného sboru ČR. Záměr rady musí ještě odsouhlasit zastupitelstvo kraje, které se sejde 29. dubna.

Krajská rada tím navazuje na nedávné rozhodnutí jihomoravských zastupitelů, kteří 18. února 2021 schválili poskytnutí dotací na spolufinancování celkem pro 31 obcí Jihomoravského kraje v celkovém objemu 22,8 milionu korun na stavbu nebo rekonstrukci požární zbrojnice a na pořízení dopravního automobilu.

„Jako bývalý starosta malé obce dobře vím, co do života obcí a vesniček přinášejí dobrovolní hasiči. Jsou nedílnou součástí integrovaného záchranného systému kraje a proto potřebují odpovídající zázemí a vybavení,“ konstatoval hejtman Jan Grolich.

V rámci uvedeného dotačního programu letos Ministerstvo vnitra pro Jihomoravský kraj vyčlenilo celkových 46,7 milionu korun. Kraj se letos rozhodl tento dotační program pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí spolufinancováním podpořit částkou přes 31 milionu korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama