Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.04.2021 19:28:00

Kdo se řetězci nezalíbí, má smůlu bez ohledu na cenu a kvalitu

Kdo se řetězci nezalíbí, má smůlu bez ohledu na cenu a kvalitu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 13. dubna 2021 k zákonu o potravinách a tabákových výrobcích

 Pěkné odpoledne, dámy a pánové, vážený pane ministře.

Já se přihlásím se až v té debatě, ale musím reagovat na to, co tady zaznělo i od mého ctěného kolegy Honzy Skopečka, se kterým jinak souhlasím v té teorii. Ta teorie taková je, že tam, kde je konkurence, tak ta tlačí samozřejmě na cenu a je to ve prospěch těch klientů. Já se jenom obávám, že tady ta konkurence prostě ne vždy, já to nechci paušalizovat, ale funguje. Když se třeba podíváme - já odebírám dTest a podívám se, jak tam dopadají ty české výrobky, tak ty často dopadají na těch prvních místech, dokonce jsou i cenově nejvýhodnější, a pak když je hledám v těch řetězcích, tak často narážím a nenajdu je, takže to mi najednou neštymuje. Patří to mezi ty kvalitnější, patří to mezi ty levnější a já to těžko hledám. A nebo je to ta známá finta - nemám to v té výšce očí, kde se to nejvíc prodává, ale je to někde dole apod.

To znamená, že to, co tady říkal kolega Skopeček i jeho předřečníci, platí. Jenom já k tomu dodávám, že v některých momentech této věci je to teorie a tady to v té praxi bohužel, neříkám vždycky, já se tady nikdy nesnažím paušalizovat, ale bohužel to někdy fakt skutečně nefunguje. A ten, kdo se nezalíbí v tom řetězci, tak má smůlu bez ohledu na cenu a kvalitu.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama