Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.04.2021 16:43:00

Cílem je lépe sladit rodinný a pracovní život v době covidu

Cílem je lépe sladit rodinný a pracovní život v době covidu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny dne 14. 4. 2021 k návrhu o úpravách poskytování ošetřovného v souvislosti s mimořádnými opatřeními při epidemii a o změně zákona č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění, ve znění pozdějších předpisů

Děkuji vám, pane předsedající. Vážené kolegyně, kolegové, vážená paní ministryně, pane ministře. Jak už zaznělo, já jsem podpořila tento poslanecký návrh společný poslankyň, které byly uvedeny. Naším cílem je umožnit, lépe sladit rodinný a pracovní život v době covidu rodinám s dětmi a zároveň umožnit volbu v tom, jakým způsobem si uspořádají práci, vzdělávání, péči o rodinu, tak abychom zabránili tomu, že tak jak se prodlužuje doba covidová, která má zásadní dopady do rodinného života všech rodin v zemi, tak aby co nejméně byli tratní na financích právě z toho důvodu, že vychovávají a pečují o děti. Podporuji tedy tento návrh a věřím, že pro něho získáme podporu napříč politickým spektrem.

Dovolím si doplnit, že v případě přijetí tohoto návrhu je třeba přijmout také určité legislativně technické úpravy právě s ohledem na zmíněné změny ošetřovného, které čekají v tuto chvíli na projednání a věřím, že také schválení Senátem.

Chci poděkovat Ministerstvu práce a sociálních věcí, které nám pomohlo zpracovat legislativně technické úpravy, které lze v rámci stávajícího projednávání uplatnit a v rámci hlasování podle takzvaného § 90 odst. 6 zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny uplatnit v rámci podrobné rozpravy. Tento návrh mám připravený a v rámci podrobné rozpravy ho přednesu.

V tuto chvíli v rámci obecné rozpravy pouze opakuji za sebe podporu tomuto návrhu a prosím vás, kolegyně a kolegové, abychom v této volbě, jak už zmínila kolegyně Šafránková, vaším prostřednictvím, pane předsedající, rodiče s dětmi podpořili.

Děkuji vám.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama