Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2021 12:28:00

Důvodné podezření ze zapojení ruské tajné služby do výbuchů ve Vrběticích

Důvodné podezření ze zapojení ruské tajné služby do výbuchů ve Vrběticích

Vyjádření k okolnostem vyhoštění osmnácti zaměstnanců ruské ambasády

 Vyjádření předsedy vlády České republiky Andreje Babiše

„Česko vyhostí 18 zaměstnanců ruské ambasády. Existuje důvodné podezření ze zapojení důstojníků ruské tajné služby GRU do výbuchů muničních skladů ve Vrběticích. Oceňuji práci našich bezpečnostních složek, policie a zejména Národní centrály proti organizovanému zločinu na odhalení této bezprecedentní skandální akce.

Hovořil jsem také s předsedou Evropské rady Charlesem Michelem, informoval jsem ho o případu Vrbětice a vyhoštění 18 zaměstnanců ruské ambasády. Na příští Evropské radě budu naše partnery podrobně informovat.“

Vyjádření 1. místopředsedy vlády, ministra vnitra a ministra zahraničních věcí Jana Hamáčka

„Orgány činné v trestním řízení stále vyšetřují okolnosti a podezření zapojení agentů ruské tajné služby GRU ve výbuchu ve Vrběticích. V pátek jsme se dozvěděli jednoznačné informace, že na našem území probíhaly operace ruských tajných služeb.

Po poradě s prezidentem a premiérem jsem se rozhodl vyhostit všechny pracovníky ambasády Ruské federace v Praze, kteří byli našimi tajnými službami jasně identifikováni jako důstojníci ruských služeb GRU a SVR. Do 48 hodin musí ČR opustit 18 pracovníků ruské ambasády. To vysvětluje, proč jsem nemohl otevřeně hovořit o své cestě do Moskvy. Byl jsem cílem mediální a politické kritiky, ale nemohl jsem postupovat jinak. Vše se událo velmi rychle a museli jsme postupovat v zájmu českých občanů.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama