PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.04.2021 16:08:02

Prezident svým projevem vytvořil spoustu materiálů pro dezinformační scénu

Prezident svým projevem vytvořil spoustu materiálů pro dezinformační scénu

Komentář na facebookovém profilu k mimořádnému projevu prezidenta Miloše Zemana


Pan prezident relativizací faktů ve svém projevu vytvořil spoustu materiálů pro dezinformační scénu, o kterou se v České republice Rusko opírá.

Ve Sněmovně, ale i našim partnerům v EU a NATO, byly předloženy důkazy, přesto pan prezident hovořil v rovině hypotéz. Ve svém projevu prakticky zpochybnil důvěryhodnost bezpečnostních služeb, když se nepostavil za bezpečnostní služby vlastního státu.

Svým týdenním otálením pak prezident spíše znejistěl nejen řadu občanů naší země, ale i partnery a státy, které nám nezištně vyjádřily solidaritu. Od prezidenta přeci očekáváme jasný postoj.

Jenom bych si dovolil opravit jednu věc, která mne v projevu překvapila a úst pana prezidenta zazněla. Policie České republiky není součástí ozbrojených sil, jejichž je pan prezident vrchním velitelem. Policie narozdíl od armády není součástí ozbrojených sil a pan prezident Zeman není vrchním velitelem policie.

Prezident pak patrně úmyslně vynechal zcela zásadní fakt časového posunu šetření, a tou je souvislost s incidentem v Salisbury a útokem na Skripala.

Rovina Rosatom, kterou prezident zmínil, a angažmá Ruska na projektu v Dukovanech s tímto vážným narušením suverenity naší země fakticky přímo nesouvisí. Nehledě na kauzu Vrbětice se Rusko a Čína projektu z bezpečnostních důvodů nesmí účastnit, jak ostatně od začátku v souladu s celou bezpečnostní komunitou tvrdíme i s Piráty a Starosty.

Věřím, že nehledě na tento relativizující projev vláda ČR bude pokračovat v sebevědomé politice.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama