Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.04.2021 7:16:45

Prosadili jsme zvýšení přídavku na dítě pro pracující rodiče!

Prosadili jsme zvýšení přídavku na dítě pro pracující rodiče!

Minulý pátek bylo na program 98. schůze Poslanecké sněmovny zařazeno projednání vládního návrhu zákona o státní sociální podpoře.

Pro hnutí SPD je dobře fungující rodina základem našeho státu a zasluhuje si nejvyšší prioritu. Fungující rodinu pro nás představuje muž a žena, kteří spolu žijí ve společném svazku, pracují a společně se podílí na výchově svých dětí. Takováto rodina si zaslouží naši plnou úctu a respekt, ale též vytváření podmínek pro plnohodnotný život. Kroky vedoucí k tomuto naplnění jsme představili v rámci projektu „Rodina na prvním místě“, který jsme oficiálně odstartovali na konci roku 2019, a od této doby ho prosazujeme různými formami v rámci celé naší republiky. Od spuštění tohoto projektu se nám již některé návrhy podařilo zrealizovat.  

Všichni naši poslanci v rámci projednávání zákona o státní sociální podpoře podpořili navrhované změny úprav přídavků na dítě s cílem podpořit příjmovou situaci rodin pečujících o nezaopatřené děti, u kterých se multiplikují důsledky koronavirové krize a omezení s ní souvisejících. Jedná se například o omezování pracovních aktivit, zvýšení výdajů v souvislosti se zavřením či omezením fungování škol, zvyšováním cen potravin apod.

Zvýšení hranice rozhodného příjmu limitujícího nárok na přídavek na dítě na 3,40 násobek částky životního minima rodiny znamená, že bude podpořeno 20% nezaopatřených dětí, a pozitivně se dotkne prakticky výlučně rodin, které mají pracovní příjmy. Podpoří se tak zejména rodiny s nízkými a nižšími středními příjmy, kde rodiče pracují, které dosud na takovou podporu nedosáhnou. Velmi nás těší, že byl přijat také náš pozměňující návrh předložený Lucií Šafránkovou na zvýšení příspěvku pro pracující rodiče o 200 Kč měsíčně. Jedná se o rodiče, kteří pracují jako zaměstnanci nebo živnostensky podnikají, rodiče, kteří si aktivně hledají práci a rekvalifikují se v rámci hledání nového zaměstnání a rodiče pečující o zdravotně postižené děti závislé na péči jiných osob, nebo se starají o děti do čtyř let věku v rámci rodičovské péče.

Hnutí SPD podporu pracujících rodin s dětmi vnímá jako záruku budoucnosti a plní tím jeden bod ze svého dlouhodobého programu pod heslem „Slušný a pracující občan na prvním místě“ a projekt „Rodina na prvním místě“.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama