Mgr. Jan Grulich

  • TOP 09
  • Rychnov nad Kněžnou
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.04.2021 15:24:39

Letní prázdniny rozhodně nezkracovat

Letní prázdniny rozhodně nezkracovat

S končícím školním rokem by se mohly objevit úvahy o zkrácení letních prázdnin. Takové úvahy jednoznačně odmítá senátor TOP 09, ředitel školy a místopředseda senátního výboru pro vzdělávání Jan Grulich.

„Je celá řada důvodů, proč nemá smysl uvažovat o zkrácení letních prázdnin. Distanční výuka je náročná jak pro žáky, tak pro učitele, mnozí z nich ji zvládli velmi dobře. Úvahami o zkrácení prázdnin jim jinými slovy říkáme, že se teď celý rok snažili k ničemu a jejich snaha neměla žádný výsledek,“ říká senátor TOP 09 Jan Grulich.

„V potaz musíme vzít i další důvody. Žáci i učitelé si zaslouží po náročném školním roce adekvátní odpočinek. Řada škol má na letní prázdniny naplánované větší stavební úpravy a rekonstrukce. Zároveň většina škol není vybavena klimatizacemi, proto by výuka v nich přes léto v respirátorech byla i dost úmorná a neefektivní,“ dodává Grulich.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama