Ing. Helena Sasová

  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2021 15:07:54

Manželství je pro všechny

Manželství je pro všechny

Tvrdit, že „bez manželství pro všechny tu budou dvě kategorie lidí s různými právy“, je naprostá demagogie.

Všechny legislativní normy platí pro homosexuály i heterosexuály stejně. Včetně možnosti uzavřít manželství. Nikdo nebrání homosexuálům uzavřít manželství!

Definice manželství jako svazku muže a ženy není diskriminací. Stejně jako není diskriminací, že školky jsou určeny pro děti od 3 do 6 let, střední školy pro děti s ukončeným základním vzděláním, domovy seniorů pro seniory apod. Manželství může uzavřít každý a na sexuální orientaci se ho nikdo neptá. Tvrzení, že "tu budou dvě kategorie lidí s různými právy" je záměrně vyřčená lež, která má napomoci zviklat nerozhodnuté poslance a vyvolat v lidech pocit viny, že někomu svým přístupem brání výkonu svých práv.

„Nechceme, aby v Česku byly dvě kategorie lidí a dětí s různými právy“ říká europoslankyně Maxová. To určitě nechce nikdo. Také tady nic takového nemáme.

Nazývejme věci pravými jmény. Europoslankyně Maxová nechce žádné zrovnoprávnění homosexuálů a heterosexuálů, protože ti rovná práva mají. Paní Maxová chce změnit definici manželství a tím zasáhnout do života mnoha lidí, kteří již manželství uzavřeli a kteří do něj vstupovali jako do svazku muže a ženy. Pokud někdo vstupuje do svazku muže a ženy, chce v takovém svazku žít. Nechce žít ve svazku dvou lidí jakéhokoliv pohlaví. Je to ve svém principu stejné, jako když si koupíte červené šaty, protože chcete nosit červené šaty a někdo vám je přebarví na modré. A pak řekne, že se pro vás nic nezměnilo. Změnilo! Chtěli jste nosit červené šaty, pořídili jste si červené šaty a máte nosit modré šaty, protože o tom někdo za vašimi zády rozhodl.

„Protože v okolních státech,“ to není argument, ale zoufalá výmluva, kterou obvykle používají lidé, kteří pro svá tvrzení argumenty nemají. Opravdu musíme dělat všechno, co v okolních státech? Je opravdu všechno, co dělají státy kolem nás, následováníhodné? Není!

„Ty s rozvedenými rodiči obě role také nemají a nijak výrazně tím netrpí.“ Děti s rozvedenými rodiči mají pořád oba rodiče. Pořád mají matku a otce. A že děti, které ztratili jednoho z rodičů, netrpí?! Opravdu?!  

„Po vstupu do politiky pro mě byly nejdůležitější sociální politika a otázka lidských práv“ říká také europoslankyně Maxová. Škoda, že chce paní europoslankyně brát lidem právo žít v manželství, které je svazkem muže a ženy.

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama