RNDr. Jitka Seitlová

  • KDU-ČSL
  • Přerov
  • místopředsedkyně Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2021 7:33:00

Proč byl přijat volební zákon bez pozměňovacích návrhů

Proč byl přijat volební zákon bez pozměňovacích návrhů

Komentář na facebookovém profilu k volebnímu zákonu

 Už v roce 2004 jsem předložila senátní návrh zákona o korespondenční volbě pro občany pobývající v zahraničí. Bohužel 3. čtením v PS neprošel. Senát tuto volbu dlouhodobě upřímně a s obrovským úsilím prosazuje, už od roku 2001. To ve čtvrtek připomněl i ve svém usnesení.

I proto pro mne bylo těžkým rozhodnutím schválit návrh volebního zákona v současném znění a nepřijmout korespondenční volbu pozměňovacím návrhem. Nechci ale, aby někdo řekl, že Senát zbytečně zablokoval volební zákon a volby nemohou být

. Senát získal důvěru a tu si můžeme zachovat jenom rozhodováním, které je odpovědné. Podle mého je teď správné to, abychom měli volební zákon, na kterém je shoda. Tím vytvoříme podmínky pro nadcházející volby, protože tam je ta síla. Tam je to, co můžeme učinit pro přijetí zákona o korespondenční volbě.

A děkuji krajanům v zahraničí, kteří nám řekli: „Ano, my tomu rozumíme.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama