prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc.

  • BPP
  • Hradec Králové
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2021 9:15:00

Do hradeckých škol se od pondělí vrací žáci druhého stupně

Do hradeckých škol se od pondělí vrací žáci druhého stupně

Do škol v Hradci Králové se od pondělí 3. května začnou vracet další děti, k rotační výuce nastoupí žáci druhého stupně. Novinkou je také obnovení venkovních sportů v rámci výuky.

Žáci během nich nebudou povinni nosit ochranu dýchacích cest, naopak její nošení bude povinné uvnitř budov nebo v areálu školy. Nově bude také pro žáky druhého stupně povinné testování na koronavirus.

Město Hradec Králové spadá do vybraných krajů, které mohou od příštího umožnit prezenční výuku pro žáky druhého stupně. „Ředitelé hradeckých škol se na postupný návrat dětí k prezenčnímu vzdělávání připravovali již několik dní dopředu, společně možné alternativy výuky pravidelně konzultují na online poradách. Ačkoliv věříme, že se o vše zvládnou postarat, bude návrat žáků druhého stupně k rotační výuce poměrně náročný, ani ne tak z důvodu uspořádání výuky, ale spíše z pohledu koordinace pohybu ve škole a způsobu stravování žáků,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Žáci druhého stupně, kterých je v Hradci kolem více než tři a půl tisíce, se do škol mají vracet od pondělí 3. května.

Při rotační výuce jsou třídy rozděleny do dvou skupin, z nichž jedna chodí v lichý a druhá v sudý týden. V prostorách a areálu školy je nutné nosit ochranu dýchacích cest. Její odložení je umožněno pouze v případě sportovní aktivity na půdě školy vedené v rámci výuky nebo pro děti docházející do mateřských škol. Další informace spolu s informacemi o testování žáků by měla každá škola zveřejnit na svých webových stránkách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama