Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.05.2021 18:11:00

Pohlaví je pro mě biologický, nikoliv sociální konstrukt

Pohlaví je pro mě biologický, nikoliv sociální konstrukt

Komentář na facebookovém profilu k požadavku Pirátů na vypuštění pohlaví z občanských průkazů

 Pirátský návrh na vypuštění údaje o pohlaví z občanky mě překvapil, myslím, že máme řadu větších problémů. Určitě v tom ale nevidím snahu jakkoliv snižovat administrativu, či vliv státu na svobodu lidí. To by museli chtít zrušit občanský průkaz jako takový a argumentovat, že stačí řidičák, pas, kartička pojišťovny.

V pirátském návrhu vidím bohužel to, že k nám dorazil progresivistický trend, který bojuje proti pohlaví jako biologickému konstruktu a vidí v něm konstrukt sociální, kdy je pohlaví právem volby, lidé ho mohou opakovaně během života měnit a dokonce nebýt jasně vyhranění.

Já jsem ale prostě přesvědčen, že se rodíme buď jako muž, nebo žena a není nic mezi tím. Ať se nám to líbí, nebo ne, příroda to tak zařídila. Pohlaví je pro mě biologický konstrukt, nikoliv sociální konstrukt, kde je právo volby. Samozřejmě jsou případy, kdy se lidé rodí do jiného těla a následně to i medicínsky řeší. Nic proti tomu samozřejmě nemám a nechť takovým lidem medicína pomůže, aby mohli žít šťastný život.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama