Ing. Václav Votava

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2012 10:36:30

Daně a co za ně?

Daně a co za ně?

Policie a hasiči přijdou o další miliardy ze svého rozpočtu. Co to bude znamenat pro občany?

     Stát vybírá daně. Stále vyšší. Občané je platí. Ne s nadšením, ale platí. Alespoň ti poctiví. Za to však od státu očekávají nějaké služby. Proto se také daně vybírají. Jenže čím vyšší daně, tím méně služeb. Stát chce omezit valorizaci  důchodů,  omezit  sociální služby, budou se zavírat školy a nově asi také propouštět policisté a hasiči. To „asi“ v předchozí větě je jen takový eufemismus. Koaliční vláda o tom sice nemluví, ale pokud má Policie ČR přijít v příštím roce o další 4 miliardy z již tak napjatého rozpočtu a v následujícím o další 2,5 miliardy, nic jiného, než snížení stavů policistů jí nezbyde. Podle analýzy vedení policie by muselo uniformu svléknout až 10 tisíc policistů ze současných 39 tisíc. Zavřela by se čtvrtina služeben. Podobně by na tom byli hasiči. Ti by údajně museli zavřít více jak polovinu stanic.

     Věří někdo za těchto okolností, že stát bude reálně schopen ochránit životy, zdraví a majetek svých občanů? Já o tom pochybuji. A nevěří tomu ani zmíněná analýza, kde se konstatuje, že policie bude muset zčásti rezignovat na vyšetřování trestné činnosti a bude ji jen evidovat. O atmosféře v policejním a hasičském sboru ani nemluvě.

     Co to bude znamenat pro občany? Ozbrojit se a starat se sami o  bezpečí své a svojí rodiny?  Chytit  zloděje a dopravit ho na služebnu policie? Nebo připravit kýble s vodou, kdyby nedej bože červený kohout navštívil naše obydlí? Ještě že máme dobrovolné hasiče. Chmurné vyhlídky nám chystá naše vláda.    

Václav   V o t a v a / ČSSD /

poslanec PČR

     

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama