prof. MUDr. Vlastimil Válek , CSc., MBA, EBIR

  • TOP 09
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.05.2021 16:21:00

Kdo kliká rychleji a má herní myš, má i stovky milionů

Kdo kliká rychleji a má herní myš, má i stovky milionů

Komentář k rozdělování evropských dotací ve zdravotnictví

 EU rozdělila jednotlivým členským státům peníze v rámci projektů REACT. Česko tak získalo 14 miliard, které by měly pomoci mašemu zdravotnictví. Cíle jsou např. vybavit špičková centra, posunout péči o onkologické pacienty, pacienty s COVIDem a být připraveni na případnou další pandemii.

Anticovid tým spolu s našimi europoslanci, v čele s Luďkem Niedermayerem, už řadu měsíců řeší, jak tyto peníze co nejlépe využít. Nemocnice s týmy odborníků připravují řadu měsíců špičkové projekty tak, aby co nejlépe uspěly v soutěži, ve které budou odborníci hodnotit, které z projektů nejlépe prospějí našim občanům a zdravotnictví.

Vláda cestou svých ministerstev k tomu přistoupila jinak. Rozhodla se pro metodu, kterou znají studenti, když se přihlašují na předtermíny zkoušek, nebo hráči WOW, když jdou dungy. Kdo kliká rychleji a má herní myš, to dává líp. Jenže tady to znamená - kdo kliká rychleji a má herní myš, má stovky milionů na projekty.

Vědět to, tak, jako jsem na dungy nasazoval kdysi svoje děti, nasadím na tyto projekty nejmladšího syna. Kdo měl vědět, že nejde o kvalitu, ale o milisekundy, herní myš a schopnost kliknout jako první? Toto jsem včera napálil ve sněmovně a po dohodě s koalicí SPOLU svoláme mimořádnou schůzi a budeme to řešit - nakonec snad budou hodnocení projektů skutečně odborné a transparentní.

I když s touto vládou - kdo ví?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama