Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.05.2021 18:49:00

Krach podniků má na svědomí Babišova vláda

Krach podniků má na svědomí Babišova vláda

Komentář na facebookovém profilu k dopadům vládních opatření na podnikání

 Až 60 procentům firem z oborů ohrožených pandemií hrozí do měsíce krach. Jedná se například o restaurace, hotely, posilovny, nebo třeba prádelny a čistírny. Vyplývá to z vyjádření Hospodářské komory, informoval tn.cz. Hnutí SPD dlouhodobě odmítá lockdown a žádá otevření obchodů, restaurací a ostatních podniků při dodržení základních hygienických opatření. Krach těchto podniků má na svědomí Babišova vláda! SPD pokračuje ve Sněmovně ve sbírání podpisů poslanců na vyvolání mimořádné schůze ke zrušení pandemické pohotovosti. Proti pandemickému zákonu, který fakticky nastoluje nouzový stav pod jiným jménem, jsme hlasovali jako jediný poslanecký klub. Lockdown není řešení a plošná opatření nejsou cestou! Požadujeme otevření všech podniků!

Pokud se restaurace a hotely neotevřou do konce května, hrozí podle Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR ČR), že až 40 procent z nich zkrachuje.

„Bohužel jim nepomáhají ani státní kompenzace, z průzkumů víme, že státní kompenzace pokryjí jen 20 procent nákladů a zbytek jde za fitness centry. A nejde jen o fitness centra, jde i o bazény a vnitřní sportoviště,“ uvedla prezidentka České komory fitness Jana Havrdová.

Fitness centra a vnitřní sportoviště jsou zavřená už od října a podle jejich provozovatelů se většina z nich potýká s existenčními problémy. Dle zástupců posiloven vydrží třetina provozovatelů zhruba měsíc. Déle jak tři měsíce prý uzavření zvládne zhruba 40 procent provozovatelů.

S potížemi se potýkají i prádelny a čistírny, které kvůli pandemii přišly o většinu zákazníků. „Většina našich členů je masivně postižená tím poklesem. Tržby poklesly o 80 až 90 procent. Protože ani restaurace, ani hotely, ani maloobchod nefungují,“ uvedla Jana Puškáčová z Asociace prádelen a čistíren.

Krach těchto podniků má na svědomí Babišova vláda! SPD pokračuje ve Sněmovně ve sbírání podpisů poslanců na vyvolání mimořádné schůze ke zrušení pandemické pohotovosti. Proti pandemickému zákonu, který fakticky nastoluje nouzový stav pod jiným jménem, jsme hlasovali jako jediný poslanecký klub. Lockdown není řešení a plošná opatření nejsou cestou! Požadujeme otevření všech podniků!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama