Ing. Petr Beitl

  • ODS
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.05.2021 18:11:00

Nejenom Rusko, ale i česká vláda hraje s českými občany zpravodajskou hru

Nejenom Rusko, ale i česká vláda hraje s českými občany zpravodajskou hru

Česká vláda hraje hru na řešení krize, přitom nepožádala o koordinovaný postup další země.

Podle posledních zpráv česká vláda nepožádala evropské partnery o koordinovaný postup při vypovězení ruských diplomatů. Uvedl to šéf unijní diplomacie Josep Borrell.

„Děkuji všem představitelům zahraničních států, kteří v posledních hodinách podpořili ČR. Je neuvěřitelné, že česká vláda NEPOŽÁDALA země EU o koordinovanou reakci na informace o ruském vměšování na našem území. Je to selhání. Tato situace vyžaduje rychlou diplomatickou akci – informování a zapojení spojenců je naprosto zásadní,“ uvedl Petr Fiala, předseda ODS.

„Podle zpráv to vypadá, že nejenom Rusko, ale i česká vláda hraje s českými občany zpravodajskou hru. Od soboty se Jan Hamáček a Andrej Babiš dojímají, jak budou situaci nekompromisně řešit, přitom nevznesli základní požadavek, aby naši unijní partneři postupovali společně s námi, jak tomu bylo třeba po otravě Skripala. Je to důsledek slabé zahraniční politiky posledních let a nepochopitelného kroku vyhození ministra Petříčka Janem Hamáčkem. Je otázkou, zda šlo jen o vnitrostranickou hru, nebo promyšlený tah. Jedná se o další z mnoha otázek, na které budeme chtít znát od této vlády bez důvěry odpověď,“ uvedl Petr Beitl, místopředseda zahraničního výboru Poslanecké sněmovny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama