prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc.

  • BPP
  • Hradec Králové
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2021 13:06:00

Hradecké školní jídelny a kuchyně získají nové vybavení

Hradecké školní jídelny a kuchyně získají nové vybavení

Podobně jako v loňském roce chystá město přispět hradeckým základním školám na vybavení školních kuchyní a jídelen.

Kromě speciálních myček nádobí se budou pořizovat také konvektomaty, elektrické smažicí pánve nebo plynové kotle. Celkově vyjde toto nové vybavení na více než 1,5 milionu korun.

„Pokud chceme mít moderní školství, musíme investovat nejen do vzdělání, ale také do ostatních oblastí, které jej podporují. V tomto případě se jedná o investici do modernizace zařízení ve školních kuchyních a jídelnách. Obnova byla zahájena už v loňském roce, kdy město do této změny investovalo čtyři miliony korun. Nyní je třeba pokračovat s další etapou a investovat tak 1,5 milionu korun, které jsme tento týden schválili v radě města,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Na vybavení kuchyně nebo jídelny získá prostředky 13 základních škol v Hradci Králové, mimo jiné například ZŠ Štefcova, ZŠ Josefa Gočára, ZŠ SNP, ZŠ Milady Horákové nebo ZŠ Pouchov. Největší finanční příspěvek ve výši 445 tisíc korun zamíří do základní školy Štefánikova na pořízení elektrické smažicí sklopné pánve. Do hradeckých škol se ale budou pořizovat také konvektomaty, turbomixéry, myčky nebo plynové kotle. „Dodavatele si školy zajišťují samy, jelikož nejlépe vědí, jaké vybavení je do jejich kuchyně vhodné. V některých případech je třeba také sehnat dodavatele, který musí zařízení zajistit přímo na míru,“ doplňuje primátor. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama