Ing. Jiří Oberreiter

Nezávislý politický konzultant
  • SPOZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2021 7:22:25

Neklidné myšlenky pro všední předvolební dny

Neklidné myšlenky pro všední předvolební dny

Pohled na dnešní společensko politickou situaci, která je plná nepřátelského napadání, předvolebních kampaní, donekonečna roztáčených kauz typu Vrbětice atd., což vše je zarámováno coronavirovou pandemií. To vše má vliv na napětí i apatii společnosti

Propaganda je opravdu mocná čarodějka. Propagandistická mašinérie do nás buší ze všech stran to i ono a jak se v tom má člověk v dnešním světě vůbec vyznat? Čemu a komu má věřit?

Televize, rádio, internet, maily, internetové vysílače, rádia, youtuby, streamy, blogy….Vakcinovat nebo nevakcinovat? Jedny zprávy mluví o nutnosti vakcinovat, druhé o těžkých následcích a úmrtích. Covid pasy, kontroly, testování, postihy, omezování cestování, hroucení ekonomik atd. a celkově z toho vychází omezování osobní svobody a kromě toho astronomické zisky nejen farma firem, ale i všech jejich převodových pák. Lidé jsou zmateni, nevědí, zda Pfizer, Astra Zenecu, Johnsona či co jiného. Naštěstí se těmto gigantům podařilo zahnat konkurenta Sputnika daleko za hranice, takže mohou v klidu ty své koktejly vtlačovat do zájemců, kteří chtějí mít klidné spaní. Doufejme, že ne věčné…..

Vrbětice, jedny zprávy mluví o jedné verzi, druhé o několika verzích, jedny o ruských špiónech, druhé o sabotáži a úmyslu, jedny posílají Hamáčka, Babiše i prezidenta na galeje, Piráti upřednostňují multikulturní a bezhraniční Evropu, věří, že islamističtí bojovníci se u nás zklidní, někteří chtějí utužovat koloniální systém EU, jiní z něho chtějí odejít, někteří chtějí zachovat český národ, národní zvyky, jazyk, osobní bezpečnost a kulturní identitu národa, druzí nevědí, co je to vlast a rádi by se cítili evropskými bezdomovci v područí silnějších atd.

Potravinová a energetická soběstačnost. Docela banální záležitost a přitom z toho jsou těžké diskuze jak v Poslanecké sněmovně, tak i v Senátu. Je přece samozřejmé, že co si lze vypěstovat a odchovat doma, nebudeme dovážet za předražené peníze z ciziny. Vždy tomu tak bylo a již není. A navíc pořádně chemicky ošetřené a silnými antibiotiky propíchané. Maloobchodní řetězce preferují nákupy ze svého cizího domova, odkud pocházejí, a snaží se potlačit naše domácí zemědělce. Jejich zisky odcházejí do zahraničí, kde jsou daněny, z daní se dotují zemědělci a tak to jde stále dokola. Jenom naše zemědělství skomírá.

Podobné to je s energetickou soběstačností. Energetická náročnost roste a porostou tedy i nároky na zdroje, zejména v současném zeleném běsnění. Propaganda hovoří o bezpečnostním riziku u všeho, co přichází z levnějšího a bližšího východu. V zájmu přátelství budeme ale upřednostňovat dražší z toho přátelštějšího západu, i když i ten západní plyn či ropa vyvěrají kdesi na východě. Co se týká jaderných elektráren, tak situace je obdobná. Nedefinované bezpečnostní riziko a váhání nás zdrží natolik až k rozhodnutí nedojde, elektrárna se nepostaví a ve finále budeme nakupovat předraženou elektrickou energii od sousedů, kteří ji budou vyrábět v plynových elektrárnách poháněných ruským plynem. Opět se bude hovořit o užitečných idiotech, kam nás stejně všichni ti od hranic na západ řadí.

A školství? Kapitola sama pro sebe. Jde jenom o peníze a množství otitulovaných jedinců, kteří jsou ve velké míře k nepoužití. Soukromými středními školami všeho typu počínaje a množstvím soukromých vysokých akciovek konče. Ani nevíme, co s těmi všemi absolventy dělat, přičemž šikovného řemeslníka nenajdeme. Není mi jasné, do jaké pracovní kategorie budou zařazeni absolventi University Karlovy, kteří v minulých dvou letech obhajovali diplomové práce např. na témata jako Žárlivost u homosexuálních žen, Individuální rozpoznávání neznámých jedinců u papoušků šedých, Legitimizace veganství v přátelském vztahu, Genderová analýza neziskových organizací poskytujících služby příchozím atd. atd.

A naše armáda, dá-li se o armádě vůbec mluvit, také postrádá smysl a účel existence. Dle Ústavy by měla zabezpečovat územní obranu a celistvost našeho území a obranu společnosti. Vstupem do NATO 12. 3. 1999 jsme teoreticky ztratili nepřítele, neboť všichni naši sousedé a většinou i jejich sousedé jsou ve stejné obranné alianci. Přestože jsme zlikvidovali, rozprodali a rozdali obrovský majetek bývalé ČSLA, tak naši vojáci na zahraničních misích si docela často dokupují části výstroje za své. Zlikvidovali jsme zbraňový průmysl, většinu opravárenského i servisního potenciálu. Vše tedy kupujeme od našich partnerů v NATO za předražené ceny a mnohdy se lidé ptají, k čemu vlastně budou ty superdrahé helikoptéry, francouzské samohybné houfnice Caesar s dostřelem 40 km atd.  Na koho budeme střílet?., ….Otázkou je i naše účast v Afghanistanu, na které tak tvrdošíjně trvá i náš pan prezident. Spekulovat se dá různě.

Co ale my všichni hlavně potřebujeme, je zdravý rozum, oprostit se od šílené hysterie, zklidnit společnost a začít se pomalu stavět na vlastní nohy.  K tomu patří i obnova školství – děti učit logicky myslet, učit pravdivou historii, vztah k literatuře, vlasti, významným národním hrdinům i osobnostem atd. Říkalo se, že rodina je základ státu. Posilujme tedy úlohu tradiční rodiny a nepřipusťme anomálie.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama