JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2021 19:09:00

Tato vláda udělala pro učitele hodně

Tato vláda udělala pro učitele hodně

Projev na 104. schůzi Poslanecké sněmovny 25. května 2021 k platům ve školství

 Děkuji za slovo.

Já si dovoluji reagovat na pana předsedu Bartoše, který citoval velmi správně z programového prohlášení této vlády. Já prostě, když on řekl A, tak já řeknu B. To programové prohlášení vlády bylo naprosto a beze zbytku naplněno. Ta procenta, která jste tady citoval, odpovídají platu, průměrnému platu, pedagogů 45 tisíc. Skutečnost, která vychází po tom navyšování platu pedagogů bez ohledu na pandemii pravidelně každý rok, odpovídá částce větší, jak 46 tisíc.

A ještě jste zapomněl dodat, že jsme také slíbili navýšit platy nepedagogům. Těm jsme je také navýšili. Nominálně to odpovídá průměru 24 tisíc a skutečnost v roce 2021 je taková, že vychází průměrný plat, skutečný, nepedagogů 26 tisíc.

Takže tolik k tomu, co jste nyní řekl. Tato vláda udělala hodně pro učitele a slíbila to, k čemu se zavázala. Kromě toho jsme pokračovali důsledně v pedagogické reformě, kde jsme vlastně navyšovali počty učitelů. To jsou ty výhrady, které máte k počtu úředníků. Já vám vždycky říkám, že největší počet z toho jsou učitelé, protože musíme zabezpečit reformu regionálního školství půlením hodin.

Ještě si dovoluji malou poznámku. To, že jsme mohli zvýšit učitelům, pedagogům i nepedagogům, platy, bylo díky tomu, že tato Poslanecká sněmovna schválila rozpočet. Schválila sedm rozpočtů, které jsem sem přinesla jménem vlády. Ale vy, vy, jste pro ně ruku nezvedli.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama