Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.06.2021 15:27:00

Mně se zdá, že jsme postiženi blahobytem a vymýšlíme hovadiny

Mně se zdá, že jsme postiženi blahobytem a vymýšlíme hovadiny

Projev na 104. schůzi Poslanecké sněmovny 2. června 2021 k zákonu o občanských průkazech

 Děkuji. Já to nechci nikterak zlehčovat tedy, jsou to důležité ty věci k tomu občanskému průkazu. Dřív jsem měl občanský průkaz, kde bylo všechno. Jestli chodím do práce, nechodím do práce. Jestli jsem kluk nebo holka. To bylo takový jednoduchý pro ty lidi, ale fungovalo to.

A mně se zdá, že jsme postiženi blahobytem, že vymýšlíme hovadiny. Promiňte, že používám takové expresivní slovo, ale ta veřejnost se chytá za kebuli. A ptá se mě, jestli Sněmovna bude měnit jednací řád a zřídí ambulantní psychiatrii někde na chodbě, abychom se probrali z těch blbin, co tu projednáváme, binárních a nebinárních, protože ve světě (?) existuje jenom proto, že je muž a žena. Nic jiného neexistuje. Nevymýšlejte hovadiny, nebo ten daňový poplatník, který tady platí ty věci, tu srandu, to světlo, ty naše platy, ten se chytá za hlavu. Má úplně jiné starosti. Má úplně jiné obavy.

Není o tom, jestli má penis na zádech nebo pod paží, nebo vagínu. Nebo nemá nic, a tím pádem přemýšlí jestli mu dají klystýr nebo nedají. Takhle se to řešilo v minulosti. My to tedy dobře, ten klystýr ušetříme, ale neobtěžujme s tím Sněmovnu.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama